Au îndrăgit sportul încă din copilărie și s-au confruntat de multe ori cu stereotipul că nu au ce căuta într-un domeniu masculinizat precum e bodybuildingul. Energia și munca, însă, le-au ajuta să devină cele mai puternice femei din lume și să strălucească la campionatele mondiale de wrestling și bodybuilding. 

Nicole Bass-Fuchs, sportivă americană. Practică wrestling-ul și bodybuilding-ul și este pasionată de combinarea sportului cu cariera sa artistică. Nicole a început să facă bodybuilding încă din tinerețe, iar acum este considerată una dintre cele mai de succes femei din acest domeniu, din întreaga lume. La 188 de cm, cântărește 110 kilograme. 

Rosemary Jennings, culturistă originară din SUA. Practică sportul din copilărie, dar pasiunea pentru bodybuilding a venit în tinerețe. Este una dintre cele mai puternice femei din lume.

Ana Claudia Pires, sportivă braziliană. Practică bodybuildingul cu regularitate și consideră această activitate drept parte componentă a vieții ei. Se află într-o formă perfectă, chiar dacă posedă deja o vârstă înaintată.

Kim Chizevsky. Provine din Illions, SUA. Este una dintre puținele femei din acest domeniu, care a obținut succese chiar de la începutul carierei. Până a cunoaște bodybuildingul, a făcut acrobatică. A devenit profesionistă IFBB timp de 3 ani. Acum, educă doi copii și continuă să mai organizeze evenimente dedicate acestui tip de sport. 

Christine Roth. La campionatele de bodybuilding desfășurate în 2002 și 2003, Roth a ocupat locurile II și III. Nu-și închipuie viața fără sport.

Irene Andersen, sportivă suedeză. Este considerată drept cea mai puternică femeie din Suedia. Practică bodybuildingul de la vârsta de 15 ani. Anterior, a practicat judo-ul și baletul. 

Juliette Bergmann, culturistă americană. A câștigat de 3 ori titlul de „Miss Olimpia”. A început să practice bodybuildingul din cauza că și-a pierdut ambii frați încă din copilărie. Acum, lucrează la o revistă dedicată bodybuildingului.

Yolanda R. Hughes-Heying, sportivă americană. A fost crescută de bunica și, fiind un copil foarte energic, a fost dusă la sală, ca să practice gimnastica și atletica. 

Lisa Aukland. A fost nevoită să practice sportul de dragul sănătății sale și nici acum nu are obiceiul să-și întreacă mușchii cu ai altcuiva.

Foto: onlineworldofwrestling.comdeviantart.commorphmedic.blogspot.com,  girlswithmuscle.comherbiceps.compeoples.rusyerahomeideas.com,  snipview.comskitcafe.com

Distribuie articolul: