Îmbătrânirea se poate dovedi, uneori, un subiect tabu de discuție, mai ales pentru femeile care depășesc vârsta de 40 de ani. În preajma acestei vârste, susțin medicii esteticieni, ne pasc cele mai mari riscuri de îmbătrânire prematură care se resimte, de obicei, la nivelul tenului. Vă prezentăm 8 practici nesănătoase care, odată evitate, vă pot ajuta să mențineți aspectul tânăr al pielii.

Prea multe griji

N-o să fie un secret dacă veți afla că stresul cauzează secreția a doi hormoni periculoși pentru sănătatea organismului: cortizolul și noradrenalina. Anume aceștia sporesc slăbirea sistemului imunitar, apariția bolilor cardiovasculare și îmbătrânirea prematură a pielii. Pentru persoanele care sunt expuse la stres, specialiștii recomandă practicarea tehnicilor de relaxare de cel puțin două ori pe săptămână. Puteți începe de la aromaterapie și să încheiaiați cu yoga. Chiar ajută.

Îngrijire haotică a pielii

Pielea este un țesut care adoră regularitatea, în ceea ce privește practicarea ritualurilor de înfrumusețare. Pe lângă faptul că trebuie să practicați aceleași acțiuni de îngrijire în fiecare zi, trebuie să ajutați acest țesut și pe interior, consumând cel puțin 8 pahare de apă în fiecare zi: începând cu primul minut după trezire și terminând cu ultimul minut, înainte de somn. Hidratatea pe exterior și interior va ține riscul de îmbătrânire departe de pielea voastră!

Obiceiuri alimentare proaste

Medicii oncologi au constatat că înlocuirea produselor de proveniență animală cu cele de proveniență vegetală este o practică eficientă pentru elasticitate pielii. Fructele și legumele mai sunt și un scut puternic de apărare împotriva cancerului.

Evitarea practicării exerciților fizice

Dacă veți alege să practicați zilnic un set de exerciții fizice, organismul vostru nu doar că va trăi cu cel puțin 10 ani mai mult, dar va evita și riscuri precum obezitatea, bolile renale și cele cardiovasculare. Practicați zilnic un complex de exerciții de cel puțin 30 de minute și veți căpăta o inimă mai puternică, mușchi mai tonifiați și o imunitate mai puternică decât ați avut vreodată.

Neglijarea somnului

Frumusețea depinde mult și de modul în care ne odihnim, iar fenomenul tânjelii după un somn odihnitor deja este un semn de alarmă pe care ni-l indică organismul și sistemul imunitar. Pe lângă faptul că vă cauzează cearcăne, insuficiența de somn însoțește efecte mult mai profunde, decât cele estetice. Un adult sănătos doarme cel puțin șapte ore în fiecare noapte. Dacă nu dormiți suficient, nu doar că veți fi stoarse de puteri ziua următoare, dar veți tinde și să mâncați mai mult decât de obicei.

Evitarea cremelor de protecție solară

Razele ultraviolete sunt foarte periculoase pentru sănătatea pielii și a organismului. În timp ce mai multe femei optează pentru machiaj de zi în loc să-și aplice creme contra razelor solare, efectele se fac vizibile imediat. Aceste creme nu doar că vor restrânge porii dilatați: ele vor contribui la prevenirea apariției petelor maro și a liniilor fine de la suprafața pielii.

Fumatul

Un obicei nesănătos, care duce la îmbătrânire prematură, este și fumul de țigară. Acesta îngălbenește smalțul dentar și provoacă riduri fine la nivelul tenului. Nu uitați că țigările sporesc de zeci de ori riscul apariției cancerului pulmonar și a celui de faringe, dar și producerea de boli cardiovasculare.

Relații intime neregulate

În opinia medicilor, sexul este o soluție foarte bună de combatere a stresului și de îmbunătăire a stării de sănătate a organismului. Tot acesta este capabil de a elibera endorfine și alți hormoni esențiali stării de bine. Funcțiile sistemului imunitar și evitarea capacitățile de luptă contra cancerului de asemenea vor fi sporite, dacă veți ține cont de regularitatea relațiilor sexuale.

Foto: chriskresser.com, www.cosmeticsdesign.com, womanclub.in.ua, www.leanitup.com, anatomicals.com.mt, www.telegraph.co.uk, ahchealthenews.com, dkidiscussion.blogspot.com