În parc, pe plajă, pe stadion sau pe terenul de fotbal din spatele blocului, alergatul este o activitate extrem de plăcută, relaxantă și deloc pretențioasă, necesitând doar determinare și plăcere din partea ta. Dacă nu ești o fană a alergatului sau amâni de la o zi la alta acest lucru, iată opt motive pentru care ar trebui să te apuci de alergat chiar de astăzi! Pentru că îți dorești o siluetă de invidiat
Nu este un secret că, atunci când alergi, corpul tău arde un număr mare de calorii și îți revitalizează mușchii, făcându-i mai supli. Deși la început vei obosi foarte repede și ți se va părea că alergatul nu te ajută să pierzi rapid din kilogramele în plus, nu renunța, deoarece adevăratele efecte benefice ale acestui sport apar după o perioadă mai lungă de timp în care ai alergat constant. În plus, alergatul îți diminuează pofta de mâncare și îți creează senzația de sete, astfel încât vei simți nevoia să mănânci alimente ușoare, să consumi fructe și legume și să bei multă apă. Studiile științifice arată că persoanele care aleargă regulat sunt mult mai energice, exuberante și pline de viață decât cele sedentare.

Pentru că vrei să fii sănătoasă
Cu adevărat uimitor este faptul că alergatul îți menține organele vitale într-o condiție optimă și contribuie la întinerirea organismului tău. Astfel, dacă alergi regulat, tensiunea arterială va ajunge la o valoare normală, țesuturile vor fi oxigenate corespunzător, gradul de imunitate la boli va crește, iar dacă ai și o alimentație sănătoasă, vei scăpa de țesutul adipos în exces și ți se va reduce nivelul colesterolului din sânge. În plus, atunci când tragi aer în piept în timp ce alergi, plămânii tăi sunt forțați să lucreze la o capacitate mai mare, de aceea, dacă fumezi constant, acest sport te poate ajuta să îți refaci potențialul plămânilor.

Pentru că vrei să rămâi tânără
Deși povestea spune că tinerețe fără bătrânețe nu este cu putință, alergatul îți demonstrează că poți să rămâi tânără dacă îți dorești cu adevărat și lupți pentru asta. În urmă unor studii, s-a constatat că mușchii și oasele celor care aleargă sunt mai puternici și mai sănătoși, datorită faptului că sunt solicitați mai mult și, astfel, obligați să rămână în formă și să își mențină funcțiile.

Pentru că te ajută să scapi de stres
Într-o lume în care orice factor exterior se transformă într-o presiune psihologică asupra individului, generând stres și incapacitate de concentrare, practicarea zilnică a alergatului te ajută să te detensionezi și să te deconectezi de la problemele cotidiene. În plus, este posibil că după ce ai terminat de alergat să te simți mai stăpână pe forțele și gândurile tale și mai capabilă de a-ți face ordine în priorități și de a găsi soluții pentru problemele care te apăsa.

Pentru că te ferește de depresie
În timp ce alergi, creierul tău secretă endorfină, ce este hormonul fericirii. Așadar, pentru a scăpa de melancolie, stării de anxietate sau depresie, renunță la canapeaua confortabilă din camera ta și optează pentru o pereche de adidași care te vor ajută să alergi, nu după fericire, ci alături de ea.

Pentru că stimulează activitatea creierului
Oxigenarea și hrănirea corespunzătoare a creierului sunt cele mai importante beneficii pe care mișcarea le are asupra lui. Astfel, odată cu adoptarea unui program de alergat zilnic, îți asiguri o ameliorare a capacității de a memora, de a te concentra și a performanțelor intelectuale.

Pentru că e la îndemâna oricui
Un avantaj evident este acela că, pentru a alergă, nu ai nevoie de echipamente speciale, care să necesite niște cheltuieli majore. O pereche de adidași confortabili, un tricou și o pereche de pantaloni scurți reprezintă piesele de bază pentru o sesiune de alergat în timpul verii, iar spațiile în care poți practica acest sport sunt variate și nu produc nicio daună în bugetul tău.

Pentru că te face să te simți bine
Majoritatea celor care aleargă regulat afirmă că această activitatea i-a ajutat să își formeze o imagine mai bună despre propria persoană, prin creșterea stimei și încrederii în sine. O metodă eficientă prin care poți să obții același rezultat este să îți fixezi niște ținte (de exemplu, să alergi un km fără să te oprești) și să exersezi până ajungi să le atingi.

Care sunt motivele tale pentru a alerga?

Sursa: Divahair.ro 

Distribuie articolul: