Este aproape imposibil să crești în societatea de astăzi fără a achiziționa niște concepții greșite sau mituri despre sex… Comportamentul nostru sexual se învață, el nu este automat sau instinctiv. Instrucția noastră cu privire la sexualitate începe de la o vârstă fragedă, atât direct cât și indirect. Informația poate veni de la prieteni, de la copii mai mari (care sunt la fel de ignoranți), din glume cu tentă sexuală, din reviste, din filme și de la comportamentul părinților și al altor persoane. 

A face dragoste = sex

Pentru majoritatea oamenilor cei doi termeni sunt sinonimi. De fapt, a face dragoste înseamnă interacțiunea fizică și emoțională cu cineva la care ții. Excitarea și sexul sunt simple opțiuni ale acestui lucru. Acest mit este unul din cele mai importante cauze ale neîmplinirii sexuale și a trece peste el este important dacă dorești o resuscitare a vieții tale sexuale și maximizarea potențialului tău sexual.

Contactul fizic plăcut trebuie să ducă la sex

Bărbații au crescut cu ideea că au acces doar la două tipuri de contact fizic: agresiv (sportul și autoapărarea) și sexual. Această poate însemna că a atinge o femeie duce neapărat la sex. Una din cele mai mari plângeri ale femeilor legate de bărbați este că devin afectuoși numai când vor sex.

Femeile se pot simți folosite

Toți ne naștem cu o nevoie de a atinge alte persoane. Cât timp simplă atingere și sexul rămân strâns legate în mintea ta, riști să ajungi la a face presiuni atât asupra partenerului, cât și asupra ta, ceea ce nu este bine.

Capacitatea de a face dragoste vine de la șine

Această concepție greșită aparține în special bărbaților. Este adevărat că sexul este o funcție naturală a corpului omenesc, însă cei mai mulți dintre noi învață să fie senzuali. “A face dragoste este asemenea cântatului la vioară și necesită la fel de multă intuiție că și practică.

 Dragoste

Bărbații sunt răspunzători pentru ceea ce se întâmplă în timpul sexului  

“Dacă m-ar iubi cu adevărat, ar ști ce îmi place și de ce am nevoie în timpul sexului.” Bărbații și femeile sunt egali, atât în general, cât și din punct de vedere sexual și au aceleași drepturi și responsabilități sexuale. Nu există nici un motiv pentru care bărbatul să se simtă responsabil pentru tot ceea ce se întâmplă în timpul actului sexual. Responsabilitatea faptelor este împărțită de parteneri.

Așa cum, din când în când, o femeie simte nevoia de a fi pasivă din punct de vedere sexual, la fel se întâmplă și la bărbați. în timpul actului sexual fiecare partener este responsabil pentru propria excitare. Este propria ta responsabilitate să te asiguri că obții stimularea pe care o dorești sau de care ai nevoie, unde o vrei și cât timp. Singură ta obligație față de partener este să te străduiești cât mai mult să-i oferi ceea ce-și dorește.

Căsătoria asigură fericirea și împlinirea sexuală   

Asta se poate întâmplă în poveștile de adormit copiii pe care le auzeam când eram mici, însă, în realitate, căsătoria este o problemă grea cu presiuni, îngrijorări și conflicte. într-o relație bună sexul conjugal variază în calitate de la neplăcut până la extraordinar. Dacă te aștepți că lucrurile să devină automat perfecte sau măcar bune, vei fi constant dezamăgit și frustrat.

Pe măsură ce îmbătrânești, îți pierzi interesul pentru sex

Nu ești niciodată prea bătrân pentru a fi interesat de sex. În circumstanțe favorabile vârstă are un efect modic asupra libidoului. Deseori se da vina pe efectele înaintării în vârstă, ceea ce nu este adevărat, deși este convenabil. Lucrul tragic este că dacă vei crede cu adevărat această se va întâmplă, atât de mare este puterea minții și a așteptărilor noastre.

Prea mult sex te slăbește

Generații de antrenori de atletism au avut o mare importantă în răspândirea acestui mit. Cu toate acestea, în general, este adevărat aproape opusul. Un apetit sexual sănătos, satisfăcut în mod regulat, îți va genera și mai multă plăcere, dar și mai mult entuziasm în viață de zi cu zi.

Foto: WordPress.com

Distribuie articolul: