În special femeile cu păr subțire, moale și fin știu ceînseamnă lupta cu electrizarea părului. Recunoașteți că, uneori, acest fenomen devine insuportabil. Anume pentru problema electrizării părului, găsiți, în continuare, câteva sfaturi utile și practice.

Evitați utilizarea pieptenelui de plastic

Amintiți-vă de trucul de la școală, în care pieptenele de plastic, electrizat, atrăgea la sine bucățelele de hârtie. Înlocuiți acest pieptene dăunător cu o perie de lemn sau din metal.

Folosiți balsamul de păr, după șamponare și clătire

Părul se poate electriza și din cauza lipsei de hidratare. În magazine se comercializează și balsamuri care nu necesită clătire, după utilizare. Acestea sunt cele mai indicate.

Schimbă-ți fața de pernă

Pare straniu, dar fețele de pernă, din bumbac, sporesc efectul static al părului. Cele mai indicate fețe de pernă, în acest caz, sunt cele din mătase, care nu-ți va crea nicio problemă.

Uscați-vă părul cu un uscător de păr ionic

Acest dispozitiv, odată cu aerul cald, mai elimibă și ion încărcați negativ, care vor preveni electrizarea părului.

Folosiți un spray cu aerosoli

Spray-urile speciale, pentru păr, conțin particule care hidratează părul și nu permit electrizarea acestuia, la pieptănare.

Pulverizează puțin fixariv pe pieptene

Sună un pic nasol, dar trucul funcționează. Dacă veți pulveriza puțin fixativ pe pieptene, înainte de pieptănare, firele rebele și electrizate se vor calma cu ușurință.

Clătește părul cu apă rece și usucă-l cu aer rece

Apa rece închide cuticulele de pe suprafața firului de păr și combate electrizarea părului, în acest mod. După clătire, utilizează cel puțin un minut de uscare a părului cu aer rece – asta va conferi părului mai multă strălucire și volum.

Pulverizează puțină apă peste părul electrizat

Dacă vei trece un șervețel umed sau palma umedă prin părul electrizat, vei observa că firele rebele și electrizate se calmează.

Surse foto: www.wikihow.com, shannonandevan.blogspot.com, www.lenjerii-prosoape.com, healthmeup.com

Distribuie articolul: