Produsele cosmetice sunt cele care ne fac să arătăm bine pe dinafară, însă pentru foarte puțin timp. Cele care ne vin în ajutor, atunci când avem nevoie de miracole estetice, sunt, însă – fructele și legumele. Află, în continuare, ce legume te pot ajuta să lupți cu ridurile, ochii roșii și pielea lipsită de elasticitate și strălucire!

SPANACUL

Componentele miraculoase ale acestei legume fac ca ochii tăi să arate mai luminos și mai odihniți. Cel mai important efect al acestei legume, însă, se manifestă pe ten: fierul din spanac va face ca tenul să arate mai luminos și mai lipsit de riduri. Pentru al-l consuma permanent, adaugă mereu spanac în salate. Pentru a-i conferi un gust special, adaugă-i smântână, brânză sau ulei de măsline.

 

VARZA ROȘIE

Pe lângă aspectul fascinant pe care îl adaugă mâncării, varza roșie conține iod și sulf – substanțe care conferă pielii o strălucire radiantă. Varza roșie detoxifiază foarte bine organismul, de aceea, dacă te simți extenuată din cauza mâncării nesănătoase, include în alimentația zilnică și varză roșie. Această legumă va avea grijă nu doar de interiorul tău, ci și de exterior. Îl puteți include în prepararea sandwich-urilor pe post de salată.

VARZA KALE

Această legumă oferă pielii un aspect neted și strălucitor. Varza kale are și proprietăți anti-îmbătrânire. Vitamina K, pe care o conține, te protejează de osteoporoză și de bolile de inimă.

SFECLA

Este considerată ”hrana frumuseții, este leguma care distruge petele de pe tenul tău și care îți hidratează pielea. Tot sfecla conține betaină – un compus care ajută la metabolismul grăsimilor. Îți va conferi o piele suplă și moale.

VÂNĂTA

Și vânăta poate conferi pielii un aspect neted și strălucitor. Conține substanțe anti-îmbătrânire și contribuie la distrugerea celulelor canceroase din organism.

BUSUIOCUL

Este o plantă pe care trebuie să o consumi, întrucât este bogată în anti-oxidanți care îmbunătățesc calitatea pielii și care ucid celulele canceroase din colul uterin.

VARZA DE BRUXELLES

Compușii de sulf împiedică dezvoltarea celulelor canceroase și distrug infecțiile din organism.

ARDEIUL GRAS

Ardeiul gras roșu este una dintre cele mai bune surse vegetale de vitamina C – o vitamină esențială pentru neutralizarea ridurilor. Îți va conferi o piele tânără și atrăgătoare.

Surse foto: bakingdom.com, www.rivieraproduce.eu, www.westcoastseeds.com, sanatate.bzi.ro, www.foodart.ro, www.romaniagateste.ro, www.foodstory.ro, sites.google.com

Distribuie articolul: