Creativitatea omului nu are limite! Insulele artificiale, construite în cele mai spectaculoase destinații și oferind servicii neobișnuite, câștigă din ce în ce mai mult teren. Iată 8 insule artificiale care pot concura în orice moment cu cele făurite de natură. Uni Hotaru
Tokio Bay Away Line este o cale de acces care leagă Kawasaki, Kanagawa și Kisarazu, Chiba. Autostrada a fost realizată în urmă încrucișării unui tunel subacvatic cu un pod. Tunelul are 9,6 km și începe în Kawasaki, iar la conexiunea acestuia cu podul există o insulă artificială, numită Umi Hotaru.

Insulă Spirală, Mexic
În 1998, Richie Sowa s-a gândit să își construiască propriul paradis tropical. Așadar, folosind peste un sfert de milion de sticle din plastic, Richie și-a creat o insulă în formă de spirală. Din păcate, construcția i-a fost distrusă câțiva ani mai târziu de un uragan. Acest incident nu l-a descurajat pe bărbat, acesta apucându-se să construiască o altă insulă, mai mare și cu mai multe facilități.

Mexcalititan, Mexic
O insulă-oraș construită de om, aflată în largul coastei mexicane Nayarit, despre Mexcalititan se spune că ar fi locul de naștere al aztecilor, de unde aceștia ar fi plecat în pelerinaj în 1091. Insula este acum promovată că atracție turistică, fiind accesibilă cu barca din La Batanza, o zonă situată la 40 de km de Santiago, Ixcuintla. Nu se știe când a fost construită, iar în prezent multă lume se referă la ea că la Veneția mexicană, în sezonul ploios toate străzile fiind inundate.

The World Islands (Insulele Lumii), Emiratele Arabe Unite
The World Islands reprezintă de fapt un arhipelag construit în largul coastei Dubai, Emiratele Arabe Unite. Cu o suprafață de 55 km pătrați, regiunea cuprinde 300 insule artificiale, construite în formă unei hărți a lumii.

Insulele Khazar, Azerbaidjan
Insulele Khazar, 41 la număr, toate artificiale, se află la 25 km sud de Baku, Azerbaidjan, și acoperă o suprafață de 3.000 de hectare. Insulele Mării Caspice, așa cum mai sunt cunoscute, vor găzdui un super-oraș cu aproximativ 1 milion de rezidenți, 150 de școli, 50 de spitale, centre culturale și universitare, mall-uri, ba chiar și un traseu de Formulă 1. Emblema insulelor va fi Turnul Azerbaidjan, un proiect de 2 miliarde de dolari, aceasta putând deveni cea mai înaltă construcție de acest gen din lume.

No Man’s Land Fort, Marea Britanie
Localizat în largul coastei Mării Britanii, fortul construit în perioadă victoriană contracara în trecut atacurile marinei franceze, după care a devenit un hotel de lux cu 21 de camere, două piste de aterizare a elicopterelor și o piscină interioară, încălzită. Deși a fost pusă în vânzare în 2007, compania care l-a preluat a falimentat, iar de atunci niciun alt investitor nu s-a mai arătat interesat de fort.

Insula Orsos
O firmă austriacă s-a gândit că nu ar fi rău să construiască o insulă artificială, plutitoare, prevăzută și cu două motoare mici, care să îi ajute pe turiști să schimbe uneori peisajul. Așadar, insula cu formă ovală combină mobilitatea unui iaht și confortul unei case. Orsos are 6 dormitoare distribuite pe 3 etaje, 4 terenuri de tenis și multe alte facilități. Pentru cei doritori să își cumpere propria insulă mobilă, investiția se ridica undeva în jurul sumei de 6,5 milioane de dolari.

Insulele Real Madrid, Emiratele Arabe Unite
Aflate încă la stadiul de proiect, se preconizează că Insulele Real Madrid vor fi gata în 2015. Anul trecut, echipă de fotbal Real Madrid a anunțat că plănuiește să construiască un complex turistic de lux, în valoare de 1 miliard de dolari, în Emiratele Arabele Unite. Arhipelagul de insule artificiale va cuprinde un complex turistic conceput că un parc tematic pentru cei pasionați de fotbal, două hoteluri, vile de lux, un stadion de fotbal cu o capacitate de 10.000 de locuri la malul mării, un port și un muzeu high-tech dedicat istoriei echipei de fotbal.

 

Distribuie articolul: