Este specialist în relații cu puplicul, însă marea pasiune și visul neîmplinit al copilăriei era legat de vestimentație. Lilia Surdu și-a văzut acum un an dorința defilând pe scenă, atunci când a prezentat prima colecție MOVE. De atunci, ajutată în toate de sora ei și de o echipă minunată de creatori, Lilia concepe haine deosebite pentru moldovence, și nu doar. Inserțiile sofisticate și pictura pe stofe sunt atuurile MOVE.

Totul este în mișcare și cred că asta și m-a inspirat, toate ideile geniale mi-au venit în mișcare, deci așa a și rămas – MOVE.

Suntem de foarte puțin timp pe piață, ne-am lansat în noiembrie, anul trecut, însă avem la activ deja două participări la show-ul de modă „Din INIMĂ”, unde ne-am și lansat.

Suntem încântați de oportunitățile pe care le avem și încercăm să de valorificăm la maxim.

MOVE înseamnă rafinament clasic. Elementele noastre distinctive sunt pictatul manual pe stofă și tehnicile sofisticate de prelucrare.

Noi ținem foarte mult la calitatea hainelor pe care le producem.

Cel mai mult mă inspiră natura. Prima colecție, prezentată în primăvară, a fost inspirată de o plajă, de culorile apei. Pentru această colecție am fost insirată de razele unei lumânări care se prevede prin geamul înghețat. Va fi ca o poveste de iarnă.

Din copilărie am această pasiune pentru haine și era cumva ca un vis neîmplinit. Îl împărtășeam însă cu sora mea, de mică mă jucam cu ea, drapând haine. De acolo a pornit totul, iar la un moment dat mi-am dat seama că trebuie să îmi trăiesc pasiunea.

Echipa MOVE sunt șapte persoane care pațial sau toată ziua își dedică ziua creației. Ținutele noastre costă de la 500 și până la 5000 de lei. Nu cred că sunt deloc scumpe, având în vedere că lucrăm doar cu mătase naturală.