Ai cumpărat deja pătuțul și ai spălat o mulțime de hăinuțe mici pentru nou-născuți? Ce altceva ai mai putea face pentru a te pregăti pentru venirea pe lume a bebelușului? Să te relaxezi și să ai grijă de liniștea ta – curând îi vei duce dorul. Alte idei pentru ultima sută de metri de sarcină vezi mai jos.

Durata medie a unei sarcini este de 40 de săptămâni. O sarcină dusă între 38 și 42 de săptămâni se numește sarcină în termen. Cei mai mulți bebeluși nu sunt punctuali și nu vor să se nască fix la data prevăzută de medic; marja de eroare este, în medie, de 2 săptămâni în jurul acelei date.

Pe ultima sută de metri, cel mai important e să te relaxezi și să te bucuri de zile cât mai liniștite. Citește 7 recomandări că să te pregătești cum se cuvine pentru marele eveniment a cărui numărătoare inversă deja a început, pentru ține:

1. Ignoră poveștile urâte. Nu le asculta pe mămicile care îți povestesc despre cât de dureroasă e nașterea, cât de nepăsători sunt medicii și cât de îngrozitoare a fost experiența nașterii pentru ele. Nu-ți fie teamă să le spui să se abțină de la astfel de “încurajări”. E dăunător să te umpli de energii negative și temeri cu numai câteva zile înainte de naștere, când sunt foarte multe șanse că în cazul tău totul să meargă perfect.

2. Scrie un plan al nașterii. Discută în prealabil cu soțul și cu medicul tău despre cum ai preferă să decurgă nașterea: unde naști, cine să te asiste, metodă: cezariană sau naștere normală etc.

3. Alege metoda prin care îți vei ușura durerea din timpul nașterii. Auto-hipnoză, masaj, muzică de relaxare sau poate chiar anestezie. Dacă urmezi cursuri de naștere prin hipnoză, vei află cum poți folosi tehnică respirației și a vizualizării în așa fel încât să diminuezi durerea din timpul travaliului.

4. Pune la punct detaliile organizatorice. Plătește facturile de întreținere, rațele sau chiria, fiindcă după naștere sigur nu-ți va mai stă gândul la ele.

5. Mergi la un salon de înfrumusețare și răsfață-te cu manichiură, pedichiură, masaj sau epilat. În primele săptămâni cu bebelușul cu greu vei mai găsi o oră, două libere în timpul zilei numai și numai pentru tine.

6. Odihnește-te. În ultima săptămână de sarcină, e esențial să te relaxezi și să te odihnești, pentru a putea face față cu brio noilor provocări pe care le implică statutul de mămica. Oricât de mult ai dormi înainte, după naștere tot te vei simți extrem de obosită, iar luxul unui somn de după-amiază va deveni o amintire îndepărtată după apariția bebelușului.

7. Împrietenește-te cu câmpul gravitațional. Poziția culcat este cea mai nefirească dintre toate pozițiile în care o femeie poate naște, pentru că sfidează gravitația. Înainte să intri în travaliu, familiarizează-te cu toate celelalte poziții potrivite pentru naștere și încearcă-le. Mișcă-te liber, mergi, rotește-ți șoldurile – toate aceste mici exerciții te vor ajută să ai un travaliu ușor.

Sursa: Depici.ro 

 

Distribuie articolul: