Pielea feței necesită o îngrijire și o atenție sporită, mai cu seamă că ea este cartea noastră de vizită. Make-up artistul Marina David, școlită în zeci de trainiguri și seminare în afara țării a prezentat un master class unui grup de mămici, adunate la „Șezătoarea mamelor”, despre cum să ne îngrijim corect fața și să avem în fiecare zi un machiaj lejer și potrivit.

Spâncele – prima problemă cu care se confruntă o femeie, atunci când ajunge în fața oglinzii. Pensați-vă cât mai natural și adăugați un pic de culoare tot în tonul natural al părului din sprâncene, pentru a le evidenția. Coada sprâncenei poate da efectul de ochi obosit dacă este prea lungă – aveți grijă să o scurtați și ajustați în caz de nevoie.

Crema – Nu ieșiți din casă fără o cremă. Mai ales în perioada mai rece a anului, ea vă este garantul unui ten catifelat și protejat. Crema de zi va fi baza și pentru fondul de ten.

Foto: Pexels.com

Fond de ten roz pal – prospețimea tenului tău va fi dată de un fond de ten în nuanțe roz pal, asta numai dacă nu ai culoarea tenului prea închis sau bronzat. Nici la pomeți nu exagera cu prea multă culoare, ai putea crea imaginea de „Moș Crăciun”, care nu e naturală deloc.

Folosește un burete pentru a întinde fondul de ten. Acesta se va întinde mai omogen, iar dacă ai pielea uscată în anumite zone, buretele te va ajuta să nu scoți în evidență acest lucru. Încă un șiretlic interesant este să uzi buretele și să-l usuci un un șervețel de hârtie înainte de de a-l folosi.

Tapetează, Tamponează – nu întinde fondul de tem pe față și aplică-l prin tamponare. În felul acesta nu vei lăsa brazde, linii sau diferențe de culoare.

Fără culoare – dacă nu avem de participat la vre-un eveniment prea serios sau sofisticat în timpul zilei, este recomandat chiar să nu folosim culoare pentru pleoape. Un creion negru sau maro închis va fi perfect pentru ca machiajul să pară cât mai natural. Pentru femeile care folosesc conturul umed, acesta va arăta chiar perfect.

Genele te vor face remarcată – nu uita de rimel – negru sau maro închis. Nu mai sunt la modă genele false, adăugite sau prea stufoase. Dacă tot vă par mici, optați pentru alungire naturală, făcută de un specialist experimentat.

Precizăm că întâlnirile „Șezătoarea Mamelor” se desfășoară lunar, la inițiativa Revistei pentru Părinți și Copii „Odoraș” și cu suținerea brandului pentru copii „Nestle”.

Distribuie articolul: