Mesele copioase ale sărbătorilor de iarnă au dus nu doar la kilograme în plus, dar și la depunerea grăsimelor pe vasele sangvine. Acum îți pui întrebarea cum să scapi de aceste probleme stridente? Te ajutăm noi. Vezi care din următoare produse te pot scoate din impas.

 

VarzăVarza conține o cantitate mare de fibre alimentare, care leagă metalele grele și toxinele din intestin, iar apoi le elimină din organismul uman. De asemenea, varza are acizi organici care au un efect pozitiv asupra digestiei și restabilesc microflora. Dar asta nu e tot. Aceasta conține o vitamină ântâlnită foarte rar, este vorba de vitamina U, care “ucide” substanțele periculoase și chiar vindecă ulcerul.

Mod de întrebuințare: poate fi consumată în stare proaspătă sau murată, sau chiar sub formă de suc.

sfecla roșieSfeclă roșie – “curățătoria”  №1 a organismului uman. În primul rând, în compoziția sfeclei găsim – fibre, cupru, fosfor, vitamina C și o varietate mare de acizi minerali, care îmbunătățesc digestia și ucid bacteriilor de putrefacție din intestin. În al doilea rând, este compusă dintr-o substanță lipotropică, numită “betaină”, care ajută ficatul pentru a mai bine scape de câteva toxine. Și, în al treilea rând, sfecla ajuta la întinerirea organismul, datorită acidului folic (crează mai multe celule noi) și cuarțului (îmbunătățește aspectul pielii, părului și a unghiilor).

Mod de întrebuințare: fiartă, poate fi adăugată în supă sau într-o salată. Din sfeclă puteți extrage sucul.

UsturoiulUsturoiul Într-un cățel de usturoi s-au depistat mai mult de 400 de componente utile organismului uman. Aceste componente curăță vasele sangvine, reduc nivelul colesterolului din sânge și ucid cauza apariției cancerui cerebral, adică celulele glioblastomului multiform! Componentele din usturoi distrug și cauza apariției ulcerului gastric, aici este vorba de Helicobacter! Tot acest produs-minune, omoară viermii și bacteria – corinebacterium diphtheriae (difteria), dar și Bacilii tuberculozei.

Mod de întrebuințare: cel mai eficient proaspătă sau sub formă de pulbere.

ceapaCeapa Cei mai importanți componenți stocați în uleiurile esențiale ale cepii sunt fitoncizii. Aceștia în doar câteva secunde ucid un număr mare de bacterii și ciuperci. De asemenea, ceapa ajută la îmbunătățirea digestiei și absorbției nutrienților, și chiar face poftă de mâncare. Ceapa conține, de asemenea, o cantitate mare de sulf, care neutralizează și distruge tot ce-i „nociv” în organismul uman.

Mod de întrebuințare: de obicei, se consumă proaspătă, în salate sau sub forma de tinctură pe alcool. Mai este folosită și în tratamente faciale (coșuri și puncte negre).

mereMerele restabilesc funcționărea întregului sistem digestiv, datorită pectinei și fibrelor, care “leaga” toxinele din organism! Merele îmbunătățesc pofta de mâncare, ajuta la formarea sucului gastric și stopează constipația. De asemenea, merele distrug agenții patogeni ai virusului gripal A, dizenteria și Staphylococcus-ul aureus.

Mod de întrebuințare: acestea sunt de obicei consumate în stare proaspătă cu tot cu coajă, sau sub formă de suc, dar și rase sau din/în compot.

avocadoAvocado Din păcate, mulți nu cunosc proprietățile fructului “sudic”. Avocado are în componența sa o substanță compusă din trei aminoacizi (glicocol, cisteină și acid glutamic), numită “glutation”, care blochează pătrunderea în organism a anumitor materii cancerigene și în același timp “curăță” ficatul. De asemenea, avocado stabilizează colesterolului din sânge, ajută la digestie și furnizează organismului o cantitate mare de oxigen.

Mod de întrebuințare: acesta este de obicei consumat proaspăt sau uscat.

merișoareMerișoarele Probabil, unul dintre cei mai puternici antibiotici “naturali” și agenți antivirali găsit vreodată! Merișoarele curăță vezica și căile biliare de anumite bacterii periculoase. Un alt beneficiu adus de aceste pomușoare este faptul că ele ajuta la lupta împotriva formării celulelor canceroase, de asemenea, curăță „cheagurile din sânge” și elimină grăsimile de pe vasele sangvine.

Mod de întrebuințare: se mănâncă proaspete (cu zahăr), ca fructe uscate. Sub formă de suc sau gem.

Sursa: golbis.com

Foto: bzi.rojurnalul.rodietsinreview.comacasa.robeeracademy.rohgtvgardens.com

Distribuie articolul: