Studiourile Warner Bros. Pictures au fost date în judecată de către scriitoarea americană Tess Gerritsen, care afirmă că filmul ”Gravity” este plagiat dintr-un roman scris chiar de ea, acum 15 ani, informează portalul american Hollywood Reporter.

Warner Bros
Warner Bros

Conform autoarei, personajul principal al cărții este o “femeie doctor/astronaut, care se trezește singură, la bordul unei stații spațiale, după o serie de dezastre în care tot restul echipajului a pierit.

Acum, Tess a acordat drepturile de autor unei companii numite ”Katja”, care i-a promis, dându-i un avans de un milion de dolari, că va ecraniza romanul scris de ea încă din 1999. Dacă filmul va fi realizat, Tess are toate șansele să mai câștige, din partea acestei companii, alte 500 000 de dolari, plus 2,5% din câștigurile nete.

Deși cei de la Warner Bros. Pictures nu au făcut niciun fel de declarații, autoarea susține că cere despăgubiri în valoare de 10 milioane de dolari, din partea producătorului, dar și mențiunea, la descrierea filmului, că acesta este bazat pe cartea lui Tess Gerritsen.

Amintim că Gravity 3D: Misiune în spațiu a fost realizat, anul trecut, de Alfonso Cuaron, iar, pentru vânzări, acesta a obținut un profit de cel puțin 700 miliooane de dolari.

Filmul a obținut, în total, 7 premii Oscar:

1. Cel mai bun regizor (Alfonso Cuaron);

2. Cele mai bune efecte speciale;

3. Cel mai bun montaj;

4. Cea mai bună editare de sunet;

5. Cel mai bun mixaj de sunet;

6. Cea mai buna coloana sonoră;

7. Cea mai buna editare de film.

Foto: www.filmetari.com, mainewriters.org, www.ibtimes.com, www.fashionmagazine247.com, www.aol.com

Distribuie articolul: