1. O soră va spune mereu „da” la orice.

2. S-ar putea să vă urâți din când în când, dar dragostea voastră nu are limite.

3. Tu știi că mereu te va proteja cum poate ea mai bine, cu tot ce are ea.

4. Ea păstrează cel mai bine secretele tale.

5. Garderoba ei este garderoba ta.

6. Ea a văzut cea mai nebunească parte din tine și oricum te iubește.

7. Nimeni nu poate înlocui legătura frumoasă pe care o aveți.

Dincolo de cele șapte puncte, există un adevăr. Surorile deseori se războiesc, se confruntă. Psihologul Maryse Vaillant, psiholog la Universitatea III, din Paris are o explicație: „Totul începe cu rivalitatea, o rivalitate oedipiană pentru captarea dragostei tatălui”. Fiecare dintre fiice se luptă, în mod inconştient, cu armele proprii să fie văzută, iubită, dar mai ales preferată. Este o „luptă” purtată în teren vestimentar, al iubirilor şi care duce la certuri, urmate de împăcări şi din nou la conflicte. Aceste confruntări, însă, sunt binevenite explică specialista franceză. Din ele şi relaţiile pe care le au se conturează feminitatea fiecăreia dintre ele.

Competiţia este cea mai importantă lecţie pe care o deprind.  În viaţă nimic nu se obţine gratuit şi trebuie să lupţi pentru orice. Astfel femeile învață să gestioneze și gelozia. Gelozia nu trebuie privită însă în nici un caz ca un defect, spun psihologii. Majoritatea părinţilor le spun copiilor lor care nu se înţeleg că „nu este frumos să fii gelos pe fratele sau pe sora ta”. Astfel, copilul îşi reprimă sentimentul care, de altfel, ar trebui exprimat fără ură, îndeamnă specialiştii. Problema care se pune este până unde putem lăsa să se exprime gelozia dintre surori, deoarece aceasta, uneori, poate lua forme extreme de dure. Dacă gelozia e ţinută sub control este un semn de maturitate şi echilibru din partea surorilor.

Uneori, părinţii întreţin în mod inconştient rivalitatea între fete. Aceasta se întâmplă atunci când un părinte acordă uneia dintre ele un statut preferenţial, susţine Maryse Vaillant. Părinţii trebuie să se joace cu ele, să le acorde timp şi să le asculte pe fiecare în parte, în aşa fel încât fiecare dintre surori să simtă că este importantă în familie, notează Adevarul.ro.

Distribuie articolul: