Unele mame de mireasă sunt hiper-implicate în planificarea nunții fiicei lor, iar uneori le prea ajută cu detaliile organizatorice. Altele, din contra, preferă să stea liniștite de-o parte, pe motiv că pe ele nimeni nu le-a ajutat atunci când erau mirese. Indiferent de categoria în care mama ta se încadrează, există anumite lucruri de care ea este, în mod tradițional, responsabilă în cadrul acestui eveniment.

Conform tradițiilor moldovenești, mama miresei are mult mai multe responsabilități, dar, cum lumea s-a modernizat, iar nunțile nu se mai joacă acasă, cu o sumedenie de obiceiuri, soacrele mici pot sta nițel mai relaxate. Afară de un amalgam de emoții pozitive, mama miresei îi poate realmente da o mână de ajutor fiicei sale în această zi importantă.

Suport la Shopping
În mod tradițional, mamele merg împreună cu fiicele lor în căutarea rochiei de mireasa, nu doar pentru a-și împărtăși bucuria, dar și să le ofere un feedback imediat. Pe lângă aceasta, există tradiția, în unele familii, ca părinții miresei să cumpere rochia de mireasă, astfel că mama chiar este un suport foarte important în luarea deciziei. Stabiliți însă foarte bine regulile de acasă, pentru ca să nu vă treziți cu certuri sau schimburi de replici dure la cumpărături.

Soacra mică e cea cu tradițiile și amintirile 
Dacă vrei să-ți împaci mama, discută cu ea ce tradiții și-ar dori să introducă în cadrul ceremoniei voastre. Tot mama te va ajuta să găsești „ceva vechi” sau „ceva împrumutat” – lucruri indispensabile unei mirese. Soacra mică poate insista să ofere anumite daruri nuntașilor, tradiție înrădăcinată la nunțile moldovenești, coordonează acest aspect cu ea, de asemenea.

Persoana de contact
Nu vei putea răspunde, cel mai probabil, la telefoane în acea zi. Mama ta poate fi persoana de contact pentru mai multe servicii cooptate în organizarea evenimentului: catering, florar, planificatori, animatori, muzicanți sau dansatori. Mama poate fi cel mai grozav „wedding planner”, așa că dă-i fără frică o listă de contacte și una de sarcini pentru acea zi, va fi încântată să fie de folos.

Gazda perfectă
Din momentul în care oaspeții încep să sosească îla eveniment și până la sfârșitul ceremoniei, mama miresei este gazda oficială, asta și conform tradiției căreia nunta se desfășura pe vremuri la casa miresei. Dacă vreți să-i împăcați pe toți părinții, îi puteți ruga să împartă această funcție la patru și să aibă grijă, astfel, de toți invitații ce vin la eveniment.

Comunicatorul cu domnișoarele și mama mirelui  
Ce poate fi mai frumos decât o relație de durată dintre soacre. Dacă tu nu ai marea plăcere de a comunica cu soacra ta, mama ta, adică cuscra ei, o poate face cu multă plăcere. Tot soacra mică poate fi comunicatorul și în cazul domnișoarelor sau cavalerilor de onoare, mai ales în ziua evenimentului, când ei trebuie coordonați și ajutați să se organizeze mai rapid.

Asistenta personală a miresei
Mireasa e regină în ziua nunții, ea are nevoie de toată atenția, trebuie să arate perfect și să fie asistată mereu de cineva. Mama miresei este persoana potrivită pentru a ajusta coafura, în caz de necesitate, pentru a îndrepta rochia sau vălul miresei și ea va face mereu acest lucru cu mare plăcere. Că doar a făcut-o din fragedă pruncie…

Un om foarte important din nuntă
După tine și mirele tău, primii și cei mai deosebiți, părinții vor fi cei care trebuie să strălucească în eveniment – ei alte multe asemenea șanse nu vor avea. Organizați-le o surpriză frumoasă și aveți grijă ca ei să fie cei luați în seamă și lăudați, laurma urmei, sunt părinții voștri și merită un moment de strălucire la nunta ta!

Nu contează cum, mama ta va fi mereu lângă tine pentru a te ajuta la orice nevoie. S-ar putea crea și tensiuni – între tine și mama ta sau familia ta și cea a mirelui – dar vor trece. Emoțiile vor fi mari, nici mama ta nu a e de piatră, așa că fii realistă și îngăduitoare. Amintește-ți: Ea are întotdeauna cele mai bune intenții în ceea ce te privește.

Foto: brides.com

Distribuie articolul: