“Femeile sunt bune doar la bârfit”, spun cu voce tare sau în gând unii bărbaţi. Misoginii cred că bărbaţii le reuşesc mai bine pe toate şi că femeile ar trebui să stea acasă pentru a creşte copii frumoşi şi deştepţi. Secolul XXI a schimbat un pic concepţiile şi a arătat că o mamă bună poate fi şi o femeie de success. Ce altceva fac femeile mai bine decât bărbaţii, vedeţi mai jos. 1. Suntem mai îngrijite. Un studiu recent de la Universitatea din San Diego a arătat că mesele bărbaţilor sunt cu mult mai murdare decât cele ale femeilor. Cercetătorii au mai descoperit că bărbaţii au cu 20 % mai multe bacterii în birourile lor de lucru decât femeile.

2. Ne prezentăm mai bine la interviuri. Un studiu al universităţii din Ontario a demonstrat că femeile se descurcă mai bine cu stresul de la un interviu de angajare. În pofida faptului că suntem mai stresate înainte de interviu, ne descurcăm mult mai bine în timpul acestuia.

3. Evoluăm tot mai sexy. Un studiu efectat asupra a 2000 de persoane a arătat că fetele care se nasc sunt din ce în ce mai frumoase, în timp ce bărbaţii rămân la fel.

4. Supravieţuim mai des accidentelor de maşini. Trist, dar adevărat. În urma unui studiu al Universităţii Carnegie demonstrează că de cele mai multe ori bărbaţii nu supravieţuiesc accidentelor de maşină, pe când femeile se dovedesc a fi mai norocoase.

5. Ne consolăm mai uşor. În urma unui sondaj s-a demonstrat că femeile sunt mai deschise în a-şi povesti problemele. Astfel, 53 % din femei discută cu prietenile lor despre ceea ce le preocupă, în timp ce doar 23 % din bărbaţi fac asta.

6. Mâncăm mai sănătos. Un sondaj efectuat de Universitatea din Minnesota arată că femeile aleg mâncăruri mai sănătoase decât bărbaţii. În timp ce bărbaţii preferă pizza, hot-dogi şi alte feluri rapide, femeile aleg să decojească o portocală sau un măr.

7. Trăim mai mult. Din toată populaţia lumii care a trecut de vârsta de 100 de ani, 85 % sunt femei. În general, s-a demonstrat că femeile trăiesc cu 10 ani mai mult decât bărbaţii.

Distribuie articolul: