Anterior spuneam, despre petalele de trandafir, că sunt niște posibilități excelente de a combina forma, culoarea și gustul cu cele mai celebre denumiri de deserturi. Astăzi vă mai prezentăm câteva flori care pot fi consumate fără nicio frică, deoarece sunt absolut inofensive și chiar benefice.

Violete/Toporași

Atât florile, cât și frunzele în formă de inimă, sunt comestibile. Ambele pot fi folosite pentru a adăuga culoare salatelor. Floarea este adesea folosită pentru a face jeleuri și ceaiuri și pot fi, de asemenea, confiate și folosite ca garnitură decorativă.


Măcieș

Atât florile, cât și măcieșul conțin vitamina C și se păstrează foarte bine atunci când sunt uscate în mod corespunzător.

Păpădia

Frunzele acestei plante sunt pline de antioxidanți și minerale care conțin un nivel ridicat de potasiu. Deși planta poate fi un pic amară, acesta poate fi un minunat ingredient în orice salată.


Crin Galben

Această floare are un gust dulce și poate fi consumată crudă. Tuberculii si rădăcinile pot fi fierte și mâncate ca mini cartofi. Mugurii de flori sunt o sursă bună de vitamina C și caroten. Atenție, însă, crinii sunt periculoși pentru pisici.

Flori de dovleac

Această floare portocalie poate fi consumată fiartă sau crudă. Totuși, floarea se ofilește repede, deci folosiți-o imediat după ce ați cules-o sau cumpărat-o. Le puteți umple cu ricotta sau cu orice vă este pe plac.

Gălbenele

Aroma lor variază de la picant la ușor piperat, până la picant. Merge foarte bine în mâncăruri precum orez, supe sau paste.

Liliac

Liliacul are un gust foarte delicat. Este folosit cel mai bine ca garnitură. Pentru un desert diferit, încercați să-l amestecați într-un iaurt cu aroma de vanilie.

Surse foto: online.avantajlastart.net, caietulminuni.blogspot.com, pixabay.com, www.lauraadamache.ro, www.aliphia.ro,www.bioterapi.ro

Distribuie articolul: