Elizabeth Holmes nu este supranumită în zadar drept un „Steve Jobs în fustă”! Deși nu și-a teminat studiile superioare, amerianca de 31 de ani a devenit, recent, cea mai tânără miliardară din lume și a atras spre sine atenția tuturor oamenilor de afaceri. Recent, a fost inclusă în top 10 cele mai influente femei din lume. Ce secrete ascunde în spatele său această californiancă, vă spunem mai jos.

Afacerea lui Holmes e specializată în biotehnologii. Elizabeth este fondatoarea și co-proprietara companiei farmaceutice Theranos, afacere care costă peste 9 miliarde de dolari. Scopul americancei a fost să descopere noi tehnologii care permit diagnosticare stării de sănătate a omului folosind doar analiza sângelui, care este mai rapidă, mai ieftină, mai informativă și mai puțin dureroasă. Dintr-o singură picătură de sânge, Theranos poate executa peste 30 de investigații. Partenerii lui Holmes au ținut în secret toate detaliile legate de afacere. În octombrie 2014, Elizabeth Holmes apărea ca un nume absolut nou pe paginile Forbes, de aceea a atras spre sine toată atenția lumii.

Provine dintr-o familie cât se poate de simplă. Tatăl său a lucrat în calitate de salvator, iar mama – muncitoare la Concresul SUA. Dn cauza jobului tatălui, Elizabeth a fost nevoită să meargă cu familia în China, acolo unde a studiat limba chineză. Când a crescut, a revenit în SUA și s-a înmatriculat la Facultatea de Chimie de la Universitatea Stanford. „Vine un moment în care îți dai seama de ce ai venit pe lume. Atunci , începi să faci exact ceea ce trebuie”, spune femeia de afaceri.

foto: tedmed.com

foto: tedmed.com

A fost susținută de părinți, dar se descurca de una singură. Părinții i-au permis să investească banii rezervați pentru studiile la colegiu, în primul său start-up. Cu toate acestea, făcea de una singură cercetări în baza analizei de sânge și arenda tot singură un întreg laborator. Paralel, căuta sponsori. Știa că afacerea sa va necesita suficiente resurse tempoare, așa că și-a ales foarte bine partenerii.

Compania farmaceutică Theranos a fost fondată în 2003. Se întâmpla ca Elizabeth să nu iasă zile în șir din laborator. În 2013, au fost lansate primele rezultate serioase, marca Theranos. Atunci, compania și-a anunțat colaborarea cu cea mai mare rețea de farmacii din SUA. Din 2013, clienții își puteau face analiza sângelui direct în farmacie, rezultatele urmând să apară în doar câteva ore. Tot de atunci, Holmes a început să scrie pentru publicații ca Fortune, Forbes sau The New Yorker.

foto: nbcbayarea.com

foto: nbcbayarea.com

Colegii lui Holmes afirmă că această femeie posedă o individualitate genială și este un mare om de știință. Abia după asta este o antreprenore. „Theranos este fondată pe credința conform căreia dreptul la informația despre propria stare de sănătate este un drept fundamental”, declară fondatoarea.

Garderoba lui Elizabeth este destul de modestă. Predomină ținutele de nuanțe închise. Haina preferată a lui Elizabeth este maleta de culoare neagră.

A fondat afacerea sa bazându-se pe frica de seringile folosite la recoltarea probelor de sânge. Anume așa a conceput tehnologiile companiei Theranos. Îi era frică de ace încă din copilărie. S-a inspirat de la tatăl său – salvator, dar și de la bunicul său – medic de profesie. Într-o oarecare măsură, este și ea medic și salvatoare!

foto: Fortune

foto: Fortune

Distribuie articolul: