Designerii de la Hollywood au făcut întotdeauna investiții serioase în vestimentația acordată actorilor, pe platourile de filmări. Și dacă unele rochii nu au fost atât de scumpe la achiziționare, și-au câștigat adevăratul preț post-film, în cadrul licitațiilor. Mai jos, vedeți care sunt rochiile din filme, pentru care sau cheltuit cei mai mulți bani din istorie.

1. În 2011, Debbie Reynolds a oferit la licitație circa 600 de piese vechi, colectate la Hollywood. Cea mai scumpă rochie din istoria cinematografiei, purtată de Marilyn Monroe în 1955, în timpul filmărilor pentru „The Seven Year Itch”, a fost vândută contra unui preț de 4,6 milioane de dolari.

foto: allclip.net

foto: allclip.net

2. Rochia purtată de Audrey Hepburn și creată de Cecil Beaton în 1964. Articolul a fost vândut în 2011, contra unei sume de 3,7 milioane de dolari.

foto: theredlist.com

foto: theredlist.com

3. Rochia purtată de Julie Andrews în filmul The Sound of Music. În 2013, această rochie cu șorțuleț a fost vândută contra unei sume de 1,56 milioane de dolari.

foto: nytimes.com

foto: nytimes.com

4. „Gentlemen Prefer Blondes” este filmul în care Marilyn Monroe afișa celebra sa rochie roșie, cu paiete, care a fost vândută mai târziu contra sumei de 1,2 milioane de dolari.

foto: pinterest.com

foto: pinterest.com

5. În 1961, Hubert de Givenchy a creat faimoasa rochie neagră, pe care Audrey Hepburn a purtat-o în rolul lui Holly Golightly, din filmul Breakfast at Tiffany’s. După moartea lui Hepburn, în 1993, designerul a decis să doneze articolul pentru a ajuta copiii defavorizați. În 2006, rochia a fost scoasă la licitație contra unei sume de 900 000 de dolari.

foto: agnautacouture.com

foto: agnautacouture.com

6. Rochița purtată de Judy Garland, în 1939, la filmărle pentru celebra producție „Vrăjitorul din Oz”, a fost vândută pentru suma de 480.000 dolari în 2012.

foto: losangeles.cbslocal.com

foto: losangeles.cbslocal.com

7. O altă rochie care a făcut istorie în industria cinematografică este cea purtată de Rose Dewitt Bukater (Kate Winslet), atunci când aceasta s-a întâlnit în premieră cu Jack Dawson. Este vorba despre momentul în care Rose și-a pus în gând să se sinucidă. Rochia a fost vândută la o licitație în 2012 contra unei sume de 330 000 de dolari.

foto: look.co.uk

foto: look.co.uk

Sursa: VOGUE.com

Distribuie articolul: