Ai avut o zi proastă şi nu ştii cum să-ţi ridici dispoziţia? Iată câteva alimente care te vor ajuta să remediezi problema. Secretul este în alegerea unor alimente bogate în grăsimi omega-3, acid folic, seleniu şi vitamina B12.

  1. Laptele: Celor care suferă de depresie deseori li se recomandă să ia calciu şi vitamina D. Dar 1-2 pahare de lapte pe zi sunt un substituent natural care te va ajuta să te simţi mai fericită şi mai productivă.
  2. Ciocolata neagra. Pe lângă faptul că conţine antioxidanţi, ciocolata stimulează producţia de endorfine (care ajută la calmarea durerilor şi creează o stare de fericire) şi stimulează serotonina.
  3. Orez, pâine, paste. Carbohidraţii cresc nivelul de serotonina, care are un efect calmant. Dar, pentru a alege opţiunea cea mai sănătoasă, consumă carbohidraţi mai puţin procesaţi, cum ar fi orezul brun, pâinea neagră şi legumele.
  4. Peşte gras precum somon, macrou, sardine. Aceşti peşti sunt bogaţi în acizi graşi omega-3, care pot ridica starea noastră de spirit. Un studiu efectuat în Finlanda arată că oamenii care mănânca mai mult peşte sunt mai puţin susceptibili de a fi deprimaţi. Peştele, de asemenea, este bogat în vitamina B6 şi B12, care ajută la producţia de serotonina.
  5. Nucile. Bogate în substanţe nutritive, proteine, minerale (în special seleniu) şi grăsimi omega-3, ele sunt adevărate ajutoare pentru creierul nostru. Fructele cu coaja lemnoasă conţin, de asemenea, vitamina E, un antioxidant ce ajută la combaterea stresului.
  6. Căpşunile sunt pline de antioxidanţi, subsţante care sunt foarte bune pentru creier şi pot îmbunătăţi memoria şi starea de spirit. Antioxidanţii luptă împotriva radicalilor liberi care provoacă îmbătrânirea organismului. Pentru sezonul rece poţi substitui căpşunile cu afine, prune, banane sau citrice.
  7. Broccoli este un alt aliment uimitor, bogat în vitamina B, care ajută la combaterea stresului. Studiile arată ca acidul folic din broccoli poate îmbunătăţi dispoziţia noastră. Pe lângă aceasta, broccoli este un aliment puternic în combaterea cancerului.

Distribuie articolul: