Dermatograful și conturul umed sunt accesoriile irezistibile din trusa de machiaj a oricărei femei. Și pentru că tot mai multe dintre noi nu utilizează corect aceste instrumente magice, make-up artista americană Paula Heckenast a relatat, pentru womenshealthmag.com, detalii despre câteva erori esențiale pe care le fac femeile atunci când își trasează conturul ochilor. 

Contur trasat cu instrumentul corect

Dacă stați la dubii în privința trasării unui contur cu vârful rotund și pătrat, trebuie să alegeți a doua variantă. În caz contrar, linia conturului nu va ieși perfect dreaptă, iar efectul nu va fi unul irezistibil. Peria cu vârf turtit și pătrat este instrumentul ideal pentru conturarea liniei conturului.

Creionul se va încălzi înainte de utilizare

 Este un truc esențial, mai ales atunci simți că dermatograful îți zgârâie și irită pleoapa. Pentru a face mai ușoară aplicarea creionului, merită să-i încălziți puțin vârful cu uscătorul de păr. Paula Heckenast spune, însă, că nu trebuie să-l încălziți mult timp. 2-3 secunde sunt de ajuns pentru încălzirea creionului. 

Mascara, pe post de Eyeliner 

În cazul în care uitați să vă conturați linia cu dermatograful și ați trecut direct la rimel, nu vă faceți griji. Paula Heckenast spune că dermatograful poate fi înlocuit cu rimelul doar dacă îl veți aplica până foarte și foarte aproape de linia rădăcinii genelor. În această situație, rădăcina genelor se vor murdări puțin, iar o perie pătrată poate deveni cea mai bună soluție pentru trasarea liniei din rimelul rămas accidental. 

Cum începem corect trasarea liniei?

Paula Heckenast accentuează că liniile de contur trebuie să înceapă nu din partea interioară, ci de la coada ochiului, spre interior. Așa, puteți obține linia pe care o doriți și puteți evita îngroșarea liniei spre capăt. Paula spune că asta e tehnica prin care își conturează ea ochii, de obicei.

Dacă vă vine greu să trasați linia cu contur lichid, folosiți ca bază dermatograful

Paula Heckenast afirmă că aspectul dorit al liniei cu contur lichid poate fi obținut cu ajutorul unei baze trasate cu creionul solid. Asta înseamnă că linia din contur lichid poate fi trasată deasupra primeia, pentru precizie. Acest truc are avantajul de a fi persistent și de a permite demachierea ușoară a ochilor. 

Folosiți un card!

Nu este o glumă. Pentru a evita imperfecțiunea liniilor, suprapuneți un card pentru a trasa o linie dreaptă la capătul conturului. Economisiți timpul și vă machiați inteligent!

Foto:womenshealthmag.com

Distribuie articolul: