Un ten frumos și strălucitor este întotdeauna cel mai bun „accesoriu”, indiferent că te pregătești să pășești pe covorul roșu sau ieși pur și simplu în oraș cu prietenii. Deși piața produselor cosmetice și de înfrumusețare este ticsită de produse care promit un ten fără imperfecțiuni, adevărata sănătate începe în interiorul propriului tău organism. În loc să-ți privezi corpul de nutrienți, așa cum o fac multe femei, ținând diete drastice, hrănește-ți corpul cu alimente naturale! Iată șase produse alimentare pe care ar fi indicat să le incluzi în meniul tău săptămânal, dacă îți dorești să ai un ten hidratat, cu o nuanță plăcută și cât mai puține imperfecțiuni.
Afine
Gândește-te la aceste bobițe mici că la o armă secretă împotrivă tenului șters. Afinele sunt foarte bogate în antioxidanți și vitamină C, astfel că îți vor ilumina tenul și vor ajută la întârzierea procesului de îmbătrânire al pielii. O cantitate moderată de afine consumată zilnic îți asigură un aspect fresh mereu!
Ouă
Dacă ai încercat vreodată măștile „home-made”, atunci știi că ouăle sunt un ingredient extrem de important. Asta datorită vitaminei B2, membru al familiei vitaminelor B, responsabil de strălucirea tenului.
Mango
Nimeni nu vrea un ten spălăcit, mai ales în anotimpul cald! În caz că ai un aspect palid, fructele de mango sunt soluția ideală. Un fruct extrem de bogat în carotenoide, pigmenți care îmbunătățesc aspectul pielii.
Brânză de vaci
Dacă pielii tale îi lipsește hidratarea și pare că nicio cremă nu te mai poate ajută să revii pe făgașul normal, încearcă să consumi brânză de vaci de câteva ori pe săptămână. Acest produs lactat este foarte bogat în seleniu, care va conferi tenului tău nivelul de hidratare de care are atâta nevoie!
Caise uscate
Nuanța palidă a tenului tău te face cumva să te gândești cu groază la perioada caldă? Iată un remediu rapid: caisele uscate! Bogate în fier, aceste gustări delicioase te vor ajută să mai faci încă un pas spre perfecțiune în ceea ce privește culoarea pielii.
Somon
Numeroși doctori și nutriționiști au vorbit despre beneficiile pe care consumul de acizi grași Omega-3 ți le poate aduce. Ei bine, somonul și alte alimente bogate în acizi grași Omega-3 acționează că lubrifianți naturali ai pielii, scăpându-te de orice fel de probleme ale tenului care te-ar putea face să te simți stânjenită. Adăugând măcar cantități mici de somon în meniul tău săptămânal, vei avea cu siguranță un ten fin și luminos.
Atunci când vine vorba despre pielea ta, ești cu adevarat ceea ce mănânci!
Sursa: AgetiadePresaMondena

Distribuie articolul: