Oamenii au înțeles încă din vechi timpuri beneficiile trezitului dis-de-dimineață. Cu adevărat, cine se trezește mai dimineață, mai multaleargă. Pentru a demonstra această teoremă, bloggerul Eghosa Aihie a realizat o listă de adevăruri legate de succesul oamenilor care se trezesc în fiecare dimineață la ora 6.00. Vei înțelege că efortul de a te trezi chiar merită!

Vei avea timp, în sfârșit, să te ocupi de propria persoană, să te asculți, să te înțelegi! Mulți oameni nu își ating scopurile din cauza că nu știu să se oncentreze în primul rând asupra lor, ci apoi asupra altor oameni. Dacă nu vei începe ziua prin a înțelege spre ce trebuie să privești în primul rând, cu siguranță că nu-ți vei atinge scopurile. Anume în prima perioadă a zilei creierul nostru funcționeză mai eficient! Folosește acest timp pentru a prelua controlul aspra vieții tale, asupra rațiunii și mai puțin asupra emoțiilor.

Vei avea timp ca să-ți planifici ziua. Persoanele care se culcă târziu, au obișnuința de a-și planifica ziua următoare de cu seară. Specialiștii afirmă că planificarea cu o zi mai devreme a zilei care va urma, nu este productivă. Nu este eficient să-ți planifici timpul cu un creier obosit, care nu vrea decât să se odihnească!

foto: wallpapers111.com

foto: wallpapers111.com

Dimineața este perioada perfectă de muncă asupra ta. Nimeni nu te impune să alergi spre oficiu chiar din prima oră de veghe. Dacă nu-ți ajunge timp pentru familie, sală de sport sau distracții, dimineața poate începe perfect cu aceste priorități. Dacă vei începe să te trezești la 6 dimineața, vei avea câteva ore la dispoziție până la începerea zilei de muncă, timp în care poți ajunge chiar și la sala de sport. Sportul de dimineață îți încarcă organismul cu endorfine – hormoni care sunt produși de organism în timpul activității fizice intense, conferindu-i starea de bine, de euforie. O doză de endorfine în fiecare dimineață îți poate fi de ajuns pentru o zi de succes la serviciu!

În sfârșit, vei începe să iei dejunul.  Ai auzit de fiecare dată că dejunul este cea mai importantă masă din zi, dar ai renunțat să urmezi această recomandare? Dacă te vei trezi cu cel puțin două ore mai devreme decât de obicei, atunci nu vei mai rata această masă importantă. Școala de Sănătate Publică Johns Hopkins a demonstrat că obiceiul de a lua un dejun complet se răsfrânge considerabil asupra stării de sănătate a omului. La fel cum automobilul are nevoie de benzină în rezervor, pentru a porni din loc, și organismul tău are nevoie hrană pentru a începe să lucreze. În special dimineața!

foto: newhdwallpapers.in

foto: newhdwallpapers.in

Cei mai mulți oameni de succes se trezesc la fel de devreme. Într-unul din articolele sale, New York Magazine dezvăluia obiceiul fondatorului Twitter, de a folosi timpul de dimineață pentru a medita sau a alerga câte 10 kiometri. Directorul general al companiei Apple își începe ziua prin a răspunde la email-uri pe la ora 4:30. Fondatorul companiei Virgin Group este un alt părtaș al trezitului de dimineață. Într-un interviu acordat pentru publicația Business Insider, acesta mărturisea că se trezește în fiecare dimineață la 5:45 și imediat se apucă de lucru. Mai întâi lucrează la calculator, după care – ia dejunul.

Vei fi cu doi pași înaintea tuturor. Cercetările demonstrează că obiceiul trezirii dis-de-dimineață îți poate dezvolta capacitatea de creație, pe lângă faptul că îți antrenează încrederea în sine. Imaginează-ți că tu deja muncești, în timp ce concurenții tăi încă dorm! Cele mai neplăcute lucruri pot fi realizate chiar și până la ora 8 dimineața. Trezitul la 6:00 îți reduce riscul de stres și de griji.

Dacă te vei trezi cu 2,5 ore mai devreme decât de obicei, atunci vei câștiga 150 de minute de muncă în fiecare zi. Asta înseamnă 17,5 ore în săptămână, mai mult de 70 de ore pe lună și circa 840 de ore din an. Alegerea îți aparține!

foto: thesquarefoot.com

foto: thesquarefoot.com

Sursa: Elite Daily

Distribuie articolul: