Dormitul în pielea goală îți aduce mai multe beneficii decât credeai. Te face mai încrezută, mai sexy, ba chiar are şi efecte benefice asupra sănătății. Vezi de ce doctorii recomandă să dormi în pielea goală și cum ai putea chiar slăbi, datorită odihnei în „costumului Evei”. 1. Îți aerisești zona intimă

Potrivit medicului Jennifer Landa, dormitul în pielea goală e sănatos pentru vagin. În vreme ce este normal să ai bacterii acolo jos, mediul cald poate uneori genera o dezvoltare a bacteriilor. Iar una dintre modalitațile de a preveni infecțiile este să-ți aerisești zona intimă.

2. Vei dormi mai bine

Poate că îți place ca noaptea să-ți încălzești camera, însă este foarte important să dormi într-un mediu răcoros, susține medicul Lisa Shives. „Temperatura corpului scade progresiv în timpul somnului, ceea ce este absolut normal. Însă pijamalele groase și păturile pot interfera în proces. Iar dacă dormi dezbracată, ajuți corpul să rămână rece”, dezvăluie Shives.

3. Vei arăta mai sexy și fierbinte

Naturopatul Natasha Turner spune că o căldura excesivă în timpul nopții împiedică organismul să elibereze melatonina și hormonul de creștere, principalii hormoni anti-îmbătrânire. „Pe măsura ce temperatura corpului scade, hormonul de creștere este eliberat și lucrează la regenerarea corpului”, iar asta face ca pielea și părul să arate excelent.

4. Vei pierde din grăsimea de pe talie

De asemenea, dormitul fără haine te ajută să ai un somn mult mai liniștit, ceea ce permite scăderea nivelului de cortizol în timp ce te odihnești și astfel, nivelul energetic și al foamei rămân stabili. Când somnul îți este întrerupt, cortizolul ajunge la cote înalte, trezindu-ți apetitul pentru mâncare. În astfel de condiții, nu este de mirare că vei mânca mai mult decât ai nevoie.

5. Îți va crește încrederea în sine

Dormitul în costumul Evei te va face să te simți minunat. „Astfel, senzațiile cearșafurilor și a aerului rece pe piele vor fi intensificate, ceea ce va fi foarte sexy”, susține Landa. Iar dacă te simti sexy, atunci va crește și încrederea în forțele proprii.

6. Sexul va fi mai grozav

Landa spune că dormitul în pielea goală este benefic pentru relația ta, pentru că atingerea corpurilor goale crește nivelul oxitocinei, hormonul iubirii: „Dormitul în pielea goală încurajează sexul, iar relațiile sexy sunt relații mai fericite. Te vei simți mult mai relaxată și doritoare de a face sex, ceea ce crește șansele de a ajunge la orgasm”.

sursa: sfatulparintilor.ro

Distribuie articolul: