1 Iunie este ziua în care programul obișnuit al copilului tău se dă de două ori peste cap și se transformă într-o distracție continuă. De Ziua Copilului, poți renunță la regulile stricte din programul zilnic al prichindelului, pentru a-i permite să-și facă puțin de cap, pentru că este o zi magică, în care se sărbătorește spiritul și inocență copilăriei. Petreceți Ziua Copilului în familie, într-un mod cu totul inedit, și programează câteva evenimente și locuri unde să va distrați copios alături de prichindelul vostru! Evitați aglomerația de la concerte și spațiile închise și cu puțin aer, bucurați-vă de natură.

Grădină Zoologică

Grădină Zoologică este printre primele opțiuni ale părinților când vine vorba de a alege un loc special în care să ducă prichindelul de Ziua Copilului. Este un loc fascinant pentru cel mic, în care are ocazia de a vedea și învăța tot felul de lucruri despre specii variate de animale și de a petrece o bună parte a acestei zile în compania lor. Dacă e prima lui vizită acolo, momentul întâlnirii va fi și mai special.

Parcuri de distracții
Petreceți ziua de 1 iunie în aer liber, în parcurile de distracții din orășelul tău. Bogate în evenimente special organizate pentru cei mici și în tot soiul de dispozitive de joacă pentru ei, parcurile sunt alegerea perfectă pentru a binedispune copilul în această zi, dar o bună oportunitate și ca voi să vă amintiți cu nostalgie de perioada copilăriei. Bucurați-vă de gustul vatei sau mărului pe băț, de acadelele colorate și delicioase, dar și de alte bunătăți cu care vă întâmpină în această zi organizatorii evenimentelor dedicate celor mici și administratorii tuturor parcurilor.

Picnic la pădure
Ziua Copilului este o zi a răsfățului pentru cei mici, de care pot profita foarte ușor și cei mari. Ieșiți la un picnic în aer liber, chit că e zi de sâmbătă, în parcuri sau la pădure, și bucurați-vă de momente speciale în mijlocul naturii. Pe lângă faptul că micuții au ocazia de a explora mai mult natura și de a desfășura o mulțime de jocuri simpatice pe iarbă, este o bună ocazie de a petrece momente unice în sânul familiei și de a vă apropia mai mult unii de alții.

Grădina Botanică 

Dacă animăluțele de la Zoo nu îi fac micuțului tău cu ochiul, poate plantele inedite și florile deosebite sunt o variantă mai atractivă pentru el. Mergi cu copilul tău la Grădină Botanică și ajută-l să descopere minunățiile pe care le oferă natura în materie de plante și floricele. Poți combina cu succes ambele locații, deoarece nu sunt departe una de cealaltă.

Ferma animalelor
Spre deosebire de Grădina Zoologică, Ferma animalelor permite copiilor să se joace cu animăluțele, să învețe cum se îngrijesc ele și să se implice în tot soiul de activități educative și distractive. În plus, micuții au posibilitatea de a se răsfăța cu bunătăți naturale și produse bio, găsite în vânzare pe loc. Există mai multe variante în preajma orașelor mari. Dacă aveți bunei la țară, escapada va avea o dublă semnificație și o mult mai mare plăcere.

Excursie la munte
Dacă orașul în care locuiți nu va oferă sursele de distracție pe care le doriți pentru Ziua Copilului, atunci evadați undeva la munte, unde aveți ocazia de a respiră aer curat și de a vă plimba copilul pe cele mai frumoase creste și vârfuri ale munților. România este la un pas de loc, iar Ucraina trece deasemenea în lista de destinații, acolo mergând fără viză.

Mai aveți și alte sugestii de locuri interesante în care ar fi drăguț să petreceți ziua de 1 Iunie? Le așteptăm la secțiunea de comentarii de mai jos sau direct pe Facebook!

Sursa: Copilul.ro 

Distribuie articolul: