Vă prezentăm șase femei care la un moment dat au venit cu idei inovative, chiar geniale reușind să contribuie și să pună baza, prin creațiile și produsele lansate de ele, la ceea ce astăzi se numește industria frumuseții. 

6 femei care au revoluționat domeniul frumuseții! Doar datorită lor ne putem astăzi bucura de lucruri frumoase și produse calitative! Ele sunt un exemplu de ingeniozitate, dedicație și perseverență. Ele ș-au urmat visele!

Coco Chanel – De la sărăcie la bogăție

Pe când avea 12 ani i-a murit mama și fost plasată într-un orfelinat.

Anume EA este creatoarea LBD – Little Black Dress, a fost cea care a făcut acceptabilă pielea bronzată și primul designer care a lansat un parfum. La un moment dat a devenit cea mai bogată femeie din lume.

Helena Rubinstein – Femeia care a devenit milionară prin propriile forțe

În anul 1902 s-a mutat din Polonia în Australia, fără bani în buzunar și fără a cunoaște limba engleză.

La cei 66 de ani, EA era milionară, prietenea cu Frida Kahlo, Henri Matisse, Pablo Picasso, a fost pictată de Salvador Dali și s-a căsătorit cu un Prinț rus. Ea este cea care a introdus conceptul „pielii problematice”.

Elizabeth Arden (1878 – 1966) – Femeie de afaceri

Contabilă de profesie, muncea adițional într-un laborator farmaceutic, studiind rutina de îngrijire a pielii. Anume ei i se datorează accesibilitatea produselor cosmetice clasei medii, dar și menținerea acesteia departe de prostituție.

A fost premiată cu înalta distincție „Legion D’Honneur” pentru contribuția sa în industria cosmetică.

Estee Lauder (1906 – 2004) – Comercianta

„Niciodată nu am visat la succes, am muncit pentru a-l avea.” – Estee Lauder.

Și-a început afacerea având doar patru produse cosmetice, create în laboratorul unchiului său. Ei i se datorează crearea conceptului „cadou pentru cumpărătură”. A creat brandurile precum Clinique, Aramis, Prescriptives, Lab Series și Origins. A fost singura femeie inclusă de Time Magazines, în topul celor 20 cei mai influenți genii în afaceri ai secolului 20. Prima femeie care a primit distincția Chevalier Commentation.

Essie Weingarten (1949) – Antreprenoarea

Pe timpurile când nuanțele manichiurii erau limitate, aceasta împreună cu un chimist au dezvoltat o gama proprie cu 12 culori, umblând din ușă în ușă prin tot Las Vegas-ul, pentru a-și vinde produsele, țintind saloanele de frumusețe, dansatoarele, animatoarele și chelnerițele. Au urmat saloanele din cadrul hotelelor de lux și ca mai apoi să iasă pe piața internațională. În 2010 compania ei a fost cumpărată de L’Oreal.

Michelle Phan – pioner al Youtube-ului

Make-up artista a început cu numele Ricebunny și a adunat peste un miliard de vizualizări. A fost cea care a clădit calea fiecărui beauty vlogger, devenind mai apoi purtătorul de cuvânt al brandului Lancome. Și-a creat propriul brand, devenind și autor publicat. Compania de servicii de beauty ipsy, creată de ea, valorează peste 500 milioane de dolari.

Sursa: Google.com, Wikipedia.com

Vezi și: De ce sărbătorim Ziua Internațională a Femeii pe 8 MARTIE?