Nu degeaba se spune că dacă există comunicare, orice obstacol este mai uşor de depăşit, atât în cuplu, cât şi în alte situaţii de viaţă.

 

Cuplurile care discută subiectele delicate au de 10 ori mai multe şanse să dezvolte o relaţie fericită, iar ceea ce se petrece în intimitate se află în topul factorilor care pot suda sau destrăma o relaţie. Odată deschisă o linie de comunicare cu partenerul în dormitor, orice alt subiect va deveni mai uşor de abordat, întrucât deja aţi constatat beneficiile unei discuţii sincere aplicând-o în cazul uneia dintre cele mai plăcute activităţi în doi.

Iată un top al celor mai importante discuţii pe care trebuie să le purtaţi pentru o viaţă sexuală sănătoasă şi plină de satisfacţii.

1. Protecţie

Subiectul sexului nu intră în discuţie fără un aranjament legat de contracepţie. Nu contează câţi parteneri aţi avut înainte sau că v-aţi făcut analizele. Stabiliţi o formă de protecţie şi asiguraţi-vă că amândoi vă simţiţi confortabil.

2. Exclusivitate

Nu presupune că monogamia vine de la sine. Stabileşte de la bun început că nu tolerezi călătoriile din floare în floare şi că îţi doreşti o relaţie de lungă durată, bazată pe încredere şi respect. Clarifică faptul că nu concepi să îl împarţi cu o altă femeie şi că un astfel de gest din partea lui ar duce la o ruptură definitivă.

3. Limite

Dacă nu vrei să ajungi într-o situaţie penibilă, în care partenerul încearcă o tehnică, poziţie sau o formă de stimulare pe care tu o consideri dincolo de limitele acceptabile, stabiliţi ce anume vă place şi ce nu. Încercaţi iniţial să vă împărtăşiţi câte o fantezie din când în când. Există doar două scenarii. Ori rămân la stadiul de fantezii, ori aveţi unul sau două scenarii în plus de pus în practică pe viitor.

4. Rutină şi planificare

Discutaţi despre preferinţele fiecăruia în materie de rutină şi stabiliţi dacă puteţi urma un tipar sau dacă amândoi sunteţi mai satisfăcuţi atunci când încercaţi lucruri noi. Astfel evitaţi situaţiile în care unul dintre parteneri se simte respins sau nesatisfăcut. Poate părea uşor lipsită de romantism, însă planificarea actului sexual aduce beneficii în cuplu, întrucât vă obligă să nu mai lăsaţi plăcerea pe ultimul loc în lista de priorităţi.

5. Disfuncţii

Dacă nu le aduci în discuţie, vor fi ascunse sub pres, cu siguranţă, însă spre neplăcerea ta, fiindcă orgasmul tău necesită ceva mai multă stimulare, iar problemele de erecţie nu fac decât să îşi întrerupă plăcerea când ţi-e lumea mai dragă. Ai grijă, însă, să nu discuţi despre astfel de probleme în dormitor, în momentele critice. Dacă situaţia se repetă, nu te teme să îi spui că şi în cazul tău, există momente când nu reuşeşti să te concentrezi sau eşti prea stresată şi nu te poţi bucura cum trebuie de sex. Dacă îl vezi receptiv, puteţi continua pe această temă, dacă nu, las-o baltă, pentru moment. Contează că eşti alături de el, că nu îl critici şi faptul că aduci în discuţie subiectul s-ar putea să-l pună pe gânduri şi să acţioneze pentru a remedia situaţia pe cont propriu.

6. Sugestii

Deşi discuţiile şi schimbul de păreri după sex pot părea uşor jenante, un feedback, de preferat într-o manieră pozitivă, face minuni în cuplu. Încearcă să faci comentarii ce ţin mai degrabă de tine, decât de el.

Sursa/foto: www.feminis.ro

Distribuie articolul: