La final de martie, femeile de la noi au fost invitate la un seminar foarte interesant, prin care au avut posibilitatea să descopere femeia de succes din ea. Speakerii au încercat să prezinte secretul, dar și „prețul” succesului profesional și relațional, le-au oferit doamnelor și domnișoarelor prezente pârghii concrete ca să-și lărgească networking-ul și să le inspire de la femei lidere.

Producătoarea Alla Dontu a povestit despre confortul personal și imaginea pe care vrem sau ne străduim să o producem societății. Alla a motivat femeile să nu se străduie să fie de nota 10, atâta timp cât aceasta nu le reprezintă. „Îmi aduc aminte de un moment decisiv din viața mea de elevă, când am luat un 6, în loc de 10 (cum vroiam și așteptau părinții). Am fost atât de motivată să găsesc o explicație, încât atunci când am ajuns în fața părinților eram deja sigură că acel 6 mă reprezintă cel mai mult. Deci, o notă de 6 ne motivează mult mai mult decât o laudă. Societatea ne cere mult, iar noi nu putem fi mereu în top. Confortul contează, și nu lista de percepții sau valori care de fapt nu se adeveresc”, a spus Alla Donțu. Producătoarea proiectului „Ola TABU” a prezentat în premieră un video despre măștile pe care le purtăm și cum ne arată ele în societate.

LIA-2

Trainerul Olga Melniciuc  a vorbit despre inteligența ț, IQ-ul și energia vitală pentru activitatea zilnică. A venit și cu un exemplu dintr-o companie de succes, care a angajat două persoane diferite; una cu IQ mare, alta cu EQ înalt. Inteligenta emoțională înaltă contează, drept dovadă, atunci când colegii au fost rugați să desemneze  pe cine vor concedia, în final au concediat pe cel mai deștept. „Trebuie să căutăm de unde ne putem umple cu energie: hobby-uri, familie, copii, animale de companie, plimbări, evenimente, etc și să o păstrăm pe cea care o avem pentru o productivitate înaltă”, a menționat Olga.

LIA-4

Psihologul Natalia Gudima a prezentat o scară ce reprezintă mai multe categorii de oameni, în dependență de potențialul pe care îl avem și îl depunem în ceea ce facem. În acest fel, reacționăm diferit, iar scara emoțiilor, puterilor și energiilor este direct proporțională cu entuziasmul persoanei și tipul de om.

LIA-7

Trainer de dezvoltare personală Irina Străjesco le-a prezentat femeilor două tipuri de atitudine personală față de sine: Care e limita dintre ura de sine și iubirea de sine?! În concluzie, speakerul a îndemnat femeile să se stimeze și să se iubească destul, ca la final de zi să se simtă împlinite pentru ceea ce au făcut. „Ești regină și ție și se cuvine totul”, a menționat Irina Străjesco.

LIA-3

Alina Russu a vorbit femeilor despre cât de important este să fii femeia puternică din spatele unui bărbat de succes. Ea a oferit și câteva secrete prin care te poți bucura de armonia în familie, implementând câțiva pași semnificativi. „Noi, femeile, avem puterea să stăm în spate și să ne gândim la umărul puternic pe care vrem să punem capul. Puterea admirației, respectul (experimentați asta chiar de băieții mici) și lauda sunt cele care ne ajută să fim în fața soților exact ceea ce vor ei să găsească, venind acasă. Nu ezitați să creați armonia acolo unde cu toți ne simțim cel mai bine – acasă”, a precizat Alina Russu.

LIA-5

Victoria Ursu, dietolog, și-a povestit istoria personală de evoluție și a scos în prim plan povestea sa: cum a lăsat banca în care lucra ca simplu angajat și s-a specializat în nutriție la un curs în România. „Nu trebuie să slăbiți de dragul unei haine sau a unei persoane. Fiți foarte precaute și documentați-vă bine despre toate beneficiile alimentelor, dar și, spre exemplu, cât de mult vă poate dăuna un anume produs, utilizat zilnic în alimentație”, a spus Victoria Ursu. Dietologul a pregătit pe loc anumite preparate sănătoase, ca să le demonstreze femeilor cât de important este să ne alimentăm corect.

LIA-6

LIA-8

Foto: LIA Emprovement Academy