O serie de ceaiuri promovate de medicina naturistă pentru proprietățile lor benefice sănătății, dețin și o altă calitate care sigur te interesează. Ele ajută organismului să ardă grăsimea în exces, intervenind în procesul de digestie și metabolizare a alimentelor, care se transformă de obicei în depuneri grase. Vei găsi în toate magazinele de tip plafar sortimente de ceaiuri pentru slăbit, însă nu toate sunt sigure pentru sănătate. Multe dintre ele îţi fac mai mult rău decât bine, cauzând crampe stomacale, deshidratare sau insomnie. Iată de ce este bine să ştii exact care sunt acele ceaiuri utile în arderea grăsimilor şi lipsite în acelaşi timp de efecte secundare. Le poţi consuma în fiecare zi alături de o dietă sănătoasă, ştiind că te ajută să te menţii în formă, fără să îţi pună în pericol sănătatea.

1. Ceaiul Oolong

Un studiu efectuat în China, în anul 1998, a demonstrat că o cură cu ceai Oolong (numit şi Wulong sau ceai bleu-verde) de 6 săptămâni, 3 căni pe zi, ajută la scăderea în greutate prin arderea grăsimilor din organism. Deosebit de apreciat de chinezii bogaţi, acest ceai intensifică arderile metabolice, deoarece conţine polifenol, un ingredient natural folosit din cele mai vechi timpuri pentru tratarea obezităţii în Orientul Îndepărtat.

În afară de meritul său de a inhiba absorbţia de grăsimi, ceaiul Oolong taie pofta de mâncare şi are un efect energizant, deşi conţine mai puţină cofeina decât ceaiurile verzi şi albe. Rolul său stimulativ se explică prin faptul că substanţele pe care le furnizează transformă grăsimile din corp în energie suplimentară.

2. Ceaiul ginseng

Ceaiul ginseng este folosit de secole întregi în ţările asiatice pentru efectul său energizant şi curativ în oboseala cronică. Aceeaşi plantă este recunoscută pentru stimularea puternică exercitată asupra metabolismului, crescând totodată rezistenţa fizică la efortul susţinut. Ginsengul este amestecat deseori cu ceaiul verde, atunci când se doreşte accentuarea proprietăţilor sale de ardere a grăsimilor.

3. Ceaiul verde

Fără doar şi poate, silueta impecabilă a poporului chinez este datorată în mare parte ceaiului verde, consumat în Asia la aproape fiecare masă, alături de mâncarea solidă. Ceaiul verde ajută digestia şi intensifică activitatea procesului metabolic, conducând fireşte la pierderea depunerilor de grăsime. Bea ceai verde imediat după masă, dacă vrei să scapi de grija caloriilor pe care le-ai introdus în corp.

Ceaiul verde este recunoscut pentru faptul că produce termogeneză, aceasta fiind viteza cu care sunt arse caloriile şi rapiditatea oxidării grăsimilor din corp.

4. Ceaiurile pentru detoxifiere

Ceaiurile pentru detoxifiere ajută în mod indirect la reducerea grăsimilor din corp: ele curăţă colonul de reziduurile lăsate în urmă de o digestie defectuoasă, depuneri care inhibă eliminarea materiilor fecale şi împiedică astfel o nouă digestie completă, care să dea afară din corp nutrienţii din mâncarea pe care o consumi.

5. Ceaiul de ghimbir

Ghimbirul are un efect vasodilatator, benefic circulaţiei sanguine. Odată ce sângele circulă mai repede în corp, temperatura internă creşte, iar metabolismul este stimulat sa ardă mai multe grăsimi! Util în constipaţie şi digestie, ceaiul de ghimbir este totodată un duşman aprig al depunerilor grase din ţesuturi.

6. Ceaiul negru

Prin conţinutul să bogat de cofeină, ceaiul negru nu doar că accelerează metabolismul, ci îţi dă şi impulsul necesar de a face mişcare, cea mai uşoară cale de a arde grăsimi în fiecare zi!

sursa: eva.ro 

Distribuie articolul: