61 de piese, depuse de 57 de candidaţi, vor participa la etapa naţională a Concursului “Eurovision Song Contest 2014”, anunță Moldpres. Cei mai mulţi dintre interpreţi s-au înscris ieri, în ultima zi, a anunţat Compania “Teleradio-Moldova”, care dă și câteva nume sonore ce au intrat în competiția din acest an.

Dacă în primele zile de înscrieri nu erau pe liste decât nume noi și acelea puține, acum putem găsi și cântăreți mai cunoscuți, care au deja experiență la acest concurs: Cristina Scarlat, Boris Covali, Tatiana Heghea, formaţia “Paralela 47”. Selecţia concurenţilor va avea loc în trei etape: audierea internă a materialelor, audieri în format live şi finala naţională din 15 martie, precedată de două semifinale (11 şi 13 martie).

După fiecare semifinală vor rămâne în competiție câte opt concurenţi – şapte în urma punctajului acumulat din votul publicului şi cel al juriului, iar al optulea va fi ales de public prin televoting. Republica Moldova participă pentru a 10-a oară consecutiv la Eurovision.

În anul curent la Concursul “Eurovision” vor participa 36 de ţări. În semifinala din 6 mai vor evolua interpreţi din 16 ţări, între care Rusia şi Ucraina, iar în a doua semifinală, care va avea loc pe 8 mai, vor intra în competiţie 15 ţări, între care România. Potrivit tragerii la sorţi, R. Moldova va evolua în cea de-a doua parte a primei semifinale. Marea finală a Concursului Internaţional de muzică uşoară “Eurovision” va avea loc pe 10 mai la Copenhaga, Danemarca.

Distribuie articolul: