Pe data de 1 iunie 2015, autoarea E.L. James a anunțat pe rețelele de socializare apariția noului volum, ce vine să continue povestea de dragoste dintre Christian Grey și Anastasia Steele, eroii „Fifty Shades of Grey.”

Iar pe 18 iunie 2015, „Grey” a fost scos de sub tipar, spre bucuria fanilor. Data nu a fost aleasă întâmplător, aceasta este ziua de naștere a personajului Chrisitan Grey.

Foto: ibtimes.co.uk

Foto: ibtimes.co.uk

Dacă ești un fan, sau dacă te-ai plictisit de acest subiect, sau poate ești printre cei ce judecă vehement acest val, ți-a devenit deja imposibil să eviți orice noutate legată de best-sellerul „Fifty Shades of Grey.” Iar acum mai ai un motiv de bucurie, pentru că ieri a fost lansat al patru-lea volum din romanul erotic, intinulându-se „Grey.” Acesta redă pasionala istorie de dragoste din perspectiva lui Christian Grey.

Citește primele reacții după lectura celui de-al patrulea volum al romanului:

Amintește de acele filme de groază cu fapte relatate de către criminal, ce își urmărește jertfa. Povestea de dragoste s-a transformat într-o istorie a unui psihopat.”

Grey e la fel de sexy ca un roman de bulevard, dar și excitant ca memoriile unui infractor sexual. Mesajul cărții este evident – trebuie să ne fie milă de eroul principal, dar totuși unica de care mi-a fost milă este sărmana Anastasia, care a fost înfățișată cu personalitatea unei păpuși gonflabile.”

Grey” este o carte prea serioasă, și e doar pentru admiratorii întregului roman. Volumul e de 557 pagini, pline de Christian și Anastasia și agitata lor poveste de dragoste. Cartea prezintă adevărul pe care fanii deja îl cunosc: Christian nu este doar un om sumbru și misterios, el este toate acele lucruri întunecate despre care a avertizat-o pe Ana. Cu toate acestea, e greu să înțelegi personajul Chritian, sau să justifici o femeie ce s-ar aventura cu un astfel de bărbat.”

Se pare că „50 Shades of Grey” mai e și 50 de umbre ale unui sexist.

În acest volum Christian e un tîmpit mult mai antipatic și neîncrezut decât ți-ai imaginat citind primele trei volume. Majoritatea capitolelor încep cu visuri urâte despre copilăria sa. Iar dacă autoarea a avut intenția de a-i oferi mai multă profunzime personajului prin acest truc, a eșuat.”

Oare nu am văzut noi toate nuanțele lui Christian în film? Oare chiar avem nevoie de aceste detalii, puse într-un volum? Este ceva ce încă nu cunoaștem despre Grey? Dezgustul de sine al lui Grey vine prin replici previzibile, clișee și înjurături în timp ce își dă tot mai mult seama că e atras de Anastasia ca un fluture de către flacăra focului.”

Foto: popsugar-assets.com

Foto: popsugar-assets.com

Ne râmăne să ne înarmăm cu răbdare până va ajunge și la noi o copie tradusă, pentru a ne face propriile păreri și analize a volumului „Grey.”

SURSA

Distribuie articolul: