Laura Buțurcă este make-up artistă la Iași, cu o experiență de 15 ani în domeniu. Acum 8 ani, a înființat The Mirror Academy - o academie a frumuseții. Pe 19 martie, va veni la Chișinău cu un curs intensiv de machiaj profesional, iar la sfârșit de aprilie, va organiza și un curs de micropigmentare. Îndrăgostită de Chișinău și de frumusețea femeilor noastre, Laura vine cu plăcere în Republica Moldova oricând are ocazia, iar noi nu am putut rata o întâlnire cu ea. Ne grăbim să vă împărtășim 5 trucuri simple de frumusețe, pe care le-am aflat de la Laura Buțurcă weekendul trecut.

Ne demachiem nu doar seara, dar și dimineața.  

De ce dimineața? Deoarece excesul de sebum se acumulează noaptea, iar dimineață e bine să îl înlăturăm. În plus, trebuie să ne pregătim corect tenul pentru machiaj. Astfel, se recomandă să aplicăm cremă demachiantă, după care și apă tonică. De ce este importantă apa tonică? Aceasta echilibrează pH-ul pielii și înlătură mizeria. Să nu folosești apă tonică e ca și cum ai încerca să te speli cu săpun, dar fără să folosești apă.

Folosim creme antirid începând cu vârsta de 20 de ani și nu folosim pudră în exces ca să ascundem ridurile! 

Pe piața beauty există o gamă largă de produse prevăzute pentru diferite tipuri de ten și diferite vârste. Pielea trebuie hrănită, bine hidratată, dar se mai recomandă și un mod sănătos de viață. E mai ușor să previi ridurile, decât să încerci să le ascunzi cu farduri. Apropo, pudra nu ascunde ridurile! Dimpotrivă, le pune în evidență. Dacă dorim să le mascăm, atunci folosim un fond de ten cu efect de lifting și aplicăm foarte puțină pudră în zona afectată de riduri.

Citește și: Make-up artista româncă Laura Buțurcă vine la Chișinău. Specialista are peste 15 ani de experiență în beauty!

Rujul poate fi folosit ca fard de obraz în cazuri de urgență.

Dacă nu aveți un blush cremos, așa cum o făceau și bunicile noastre, folosiți rujurile! Vă poate prinde bine chiar și un ruj lichid. Îl aplicați pe pomeți cu ajutorul unei pensule. Și numai după ce ați aplicat rujul sau blush-ul cremos, aplicați și pudră, nicidecum invers.

Culoarea neagră înăsprește trăsăturile feței.

O fi fiind smokey eyes veșnic la modă, dar să țineți cont de faptul că negrul o să vă arate mai aspre, mai reci, mai dure. Laura Buțurcă le recomandă femeilor din zona Moldovei (aici se referă și la Moldova din România, dar și la Republica Moldova) să se împrietenească serios cu alte culori, cu cele ale pământului, așa cum este culoarea maro. Machiajul poate arăta intens și fără nicio picătură de negru.

Femeilor cu vârsta de peste 50 de ani li se recomandă un machiaj cu accent pe buze.

Dat fiind faptul că în partea de sus a feței, apar cele mai multe riduri, se recomandă accentul pe buze. Laura Buțurcă mai recomandă rujurile mate, cu un mic accent de sidef sau gloss. Este imperativ însă să se evite rujurile în culori puternice, aprinse sau roz. Nici glitterul nu este indicat pentru o doamnă care are peste 50 de ani.

Vedeți mai multe sfaturi și modul în care le aplicăm pe cele de sus, în live-ul realizat de Ea.md: