Sărbătorile de iarnă reprezintă una dintre cele mai frumoase perioade ale anului – ai parte de timp liber pentru tine și familia ta, primești și faci cadouri, poate ai în plan și o escapadă la munte. Printre toate aceste lucruri frumoase, în fiecare an se strecoară și un surplus de greutate de care ne temem de fiecare dată. 

Multe dintre voi probabil au de furcă la fiecare masă de Craciun cu câte o mamă/soacră/bunică care se întrece pe sine în gătirea a tot felul de bunătăți care ne lasă gura apă. De fiecare dată, avem tendința să cedăm, fie din cauza că nu vrem să ne mai gândim la restricții și la acumularea kilogramelor odată ce suntem în concediu, fie pur și simplu bucătăreasa este o persoană greu de refuzat. 

În această iarnă nu-ți propunem să ții regim. Știm că este greu, dacă nu chiar imposibil. În schimb, iți propunem câteva mici trucuri care să te ajute să treci prin iarna cu un apetit satisfăcut și o siluetă neafectată. 

1. Puțin din tot

Nu te arunca în farfurie cu gândul să devorezi tot. Gusta din toate preparatele câte puțin și nu mai mânca după ce te-ai săturat. Încearcă să nu-ți reprimi poftele, fiindcă e normal să-ți facă cu ochiul cârnăciorii și fripturile. Abținându-te, nu faci decât să acumulezi și mai multe pofte din cauza cărora riști să dai iama prin frigider când nu te aștepți.

2. Alcoolul, bată-l vina

Pe lângă faptul că alcoolul are și el un important aport caloric, după câteva pahare bune aveți șansa să faceți și excese de mâncare. Încercați să diluați alcoolul, fie cu apă, fie oscilând: după 1-2 pahare de alcool, beți un pahar cu apă plată. 

3. Feriți-vă de excesele în afara meselor festive

Acum că sunteți în concediu, probabil veți profita de timpul liber disponibil și pentru a vă relaxa. Nu condimentați aceste clipe de respiro cu fel de fel de gustări: chipsuri, prăjiturele, sucuri, etc. Dacă tot vă pregătiți sufletește pentru masa de Crăciun, în locul unei pungi de popcorn la film alegeti fructele: mere, mandarine, portocale, etc. 

4. Sport, sport, sport!

Nu lenevi peste măsură în vacanța de iarnă. Dacă nu vrei să mai auzi de sala de fitness sau de aerobică, întotdeauna poți încerca ceva nou. Sporturile de iarnă sunt opțiunea cea mai la îndemană, mai ales dacă iți petreci vacanța într-o stațiune la munte. Poți învăța să schiezi, de asemenea săniuța și derdelușul nu sunt numai pentru copii. 
O doză de mișcare iți va ridica tonusul, te va ține departe de acumulările de kilograme și te poți distra astfel alături de cei dragi.

5. Fără stres

Nu uita că ești în vacanță. Și deși probabil vei vrea să-ți vizitezi rudele și prietenii, încearcă să nu uiți de tine. Nu-ți face așteptări prea mari și nu porni cu planuri mărețe într-o vizită. Bucură-te de micile surprize pe care iarna ți le aduce și încearcă să nu te superi în această perioadă a anului. Vei fi cu atât mai tentată să-ți îneci amarul în frigider.

Distribuie articolul: