Pe lângă firul dus de la dres, oja sărită de pe unghii este probabil unul dintre cele mai dezagreabile lucruri care ți se pot întâmpla.

Știi cât te stresează atunci când pe jumătate de unghie nu mai ai ojă și chiar dacă ții sticluța de ojă în geantă, diferența este vizibilă. Pentru ca mâinile îngrijite sunt ca o carte de vizită pentru o femeie care se respectă, te invităm să urmezi 5 sfaturi pentru o manichiura rezistentă.

1. Curăță unghiile înainte de a-ți face manichiura
Înainte de a-ți face manichiura, este obligatoriu să cureți unghiile, pentru ca oja sa adere mai bine. Este recomandat un produs de curățare care să degreseze unghiile, fără să le usuce. O bună alegere este oțetul, pe care oricum îl ai la îndemână. Nu curăța unghiile cu un tampon de vată, căci vor ramane scame între straturile unghiilor. Este mai bun un șervețel de hârtie.

2. Folosește o bază bună pe unghii
Să te dai cu ojă fără să aplici o bază pe unghii este o muncă în zadar. Baza îți va proteja unghiile, care altfel se vor îngălbeni de la ojă, iar mâinile tale vor avea un aspect bolnăvicios. Pentru ca oja să reziste mai mult, aplică o bază lucioasă, nu mată. Aceasta va permite ojei să adere mai ușor pe unghie.

3. Folosește ojă lucioasa metalică
Chiar dacă ai o culoare de ojă preferată, iar aceasta este mată, trebuie să știi că o ojă lucioasă metalică sau cu particule strălucitoare durează mai mult pe unghii. Pigmenții de strălucire vor crea o barieră capabilă să impiedice uzura. Dacă excluzi ideea de a te uita în unghii precum în oglindă, alege tonuri de oje închise, cu pigmenți mai rezistenți decât cei ai ojelor pale.

4. Răceste oja

Căldura inmoaie oja, fie că se află in sticluță, fie că este aplicată pe unghii, așa că ar trebui să îți păstrezi sticluțele de ojă la răcoare. Aplică oja într-o încăpere răcoroasă, în straturi. Nu îți expune unghiile la căldura uscătorului de păr. Dacă ești foarte grăbită, îți poți usca ungiile cu uscătorul, dar la cea mai mică temperatură posibilă.

5. Nu face duș dupa ce te-ai dat cu ojă
Este bine sî îți faci manichiură după dus, așteptând ca mâinile să se usuce bine. Asta pentru că oja proaspăt aplicată nu trebuie sa fie solicitată de umiditate. Ca sa nu fii nevoită să îți refaci unghiile în timp record, nu le expune la umiditate și căldură după ce ai aplicat oja.

 

Distribuie articolul: