Ești curioasă dacă partenerul tău este sufletul tău pereche? Deși ceva îți spune că da, ți-ai întâlnit jumătatea, dubiile în această privință nu au dispărut cu desăvârșire. Cum poți afla dacă bărbatul cu care te întâlnești este cel potrivit pentru tine?

Încercările psihologilor de a descoperi semnele unei relații cu șanse mari să dureze au dat, în sfârșit, roade.

Aceștia susțin că pot determina dacă o relație va dura, în funcție de felul cum comunică cele două persoane implicate într-o relație.

1. Stilul limbajelor voastre este asemanător

Un studiu publicat recent dezvăluie că tendința de a folosi aceleași cuvinte și expresii pe care le folosește și partenerul tău sugerează că relația voastră este una cât se poate de stabilă.

Dupa ce au urmărit 86 de cupluri și comportamentele lor de comunicare pe durata a 3 luni, cercetătorii au putut determina care dintre relații vor continua să funcționeze și care se vor sfârși în curând, în funcție de cuvintele pe care le foloseau partenerii.

Desigur, acest lucru nu înseamnă că adaptarea la vocabularul celui de lângă tine îți va aduce fericirea veșnică, însă o compatibilitate naturală a lexicurilor voastre indică faptul că sunteți potriviți unul pentru celălalt.

2. Poți vorbi deschis cu el înca de la primele întâlniri

Dacă simți că poți să îi spui absolut orice legat de tine și că îi poți împărtăși orice secret, înseamnă atât că ești foarte compatibilă cu el în ceea ce privește valorile după care vă ghidați în viață, dar și că ai foarte multă încredere în el.
Încrederea este esențială într-o relație, așa că nu poți neglija acest aspect pozitiv al legăturii voastre. În plus, faptul că îi poți spune orice este o dovadă a faptului că nu te vei simți niciodată limitată în exprimare de către acest bărbat și că vei fi ferită de eventualele frustrări care ar putea surveni în cazul în care te-ai teme că ți-ar judeca faptele și spusele.

3. Nu te străduiești mereu să îl impresionezi

Dacă ești foarte naturală în preajma lui și nici măcar nu ți-a trecut prin cap că ai putea să îi atragi atenția făcând eforturi supraomenești, înseamnă că te simți foarte bine în compania lui și că nu te constrânge cu absolut nimic.

În plus, acesta este un semn că aveți standarde asemanătoare și că sunteți pe aceeași lungime de undă în toate privințele, iar libertatea de exprimare este unul dintre cele mai bune lucruri care ți se pot întâmpla într-o relație.

4. Vă înțelegeți din priviri

Dacă intuiți ce urmează să spuneți sau vă înțelegeți din priviri, fără a fi nevoie să vă exprimați neapărat verbal, înseamnă că deja vă cunoașteți foarte bine și că ai ințeles deja tiparul de funcționare al iubitului tău și reciprocitatea acestui fapt vă ușurează mult situația.

5. Sunteți, înainte de toate, prieteni

Vă sprijiniți unul pe celălalt indiferent de situație și vă găsiți mereu timpul necesar să comunicați și să faceți lucruri împreună. Atunci când vă sincronizați și acordați în mod similar prioritate relației voastre și nevoilor celuilalt, relația voastră are mari șanse să evolueze și să se materializeze într-una durabilă și stabilă.

Distribuie articolul: