Astăzi, fotografia de modă a încetat să mai fie prerogativa revistelor lucioase. Multe fete doresc să încerce rolul unui model pentru a obține fotografii frumoase pentru arhiva lor personală. Pentru a realiza o fotografie de modă trebuie să știi a organiza bine lucrurile, chiar dacă ești doar un simplu amator.

Fotografia de modă nu este doar o simplă fotografie
În procesul realizării unei fotografii de modă se implică, de obicei, stiliști, decoratori, make-up artiști, asistenți și, bineînțeles, fotograful. Împreună, ei creează acea imagine elegantă, care poate atrage toate privirile. Cu toate acestea, o asemenea fotografie o puteți face și singur. Cu mult înainte de sesiunea foto, gândiți-vă la conceptul de fotografiere, selectați mai multe opțiuni de îmbrăcăminte, încercați mai multe tipuri de machiaj. Nu vă fie frică să experimentați culori și forme. Găsiți inspirația pentru crearea unei imagini de modă, iar acest lucru se poate face din  filme sau puteți să vă inspirați de pe paginile revistelor. Ai putea să îți inviți prietenii să ia parte la acest proces de fotografiere.

Citește și: Fotograful Eugeniu Marițoi, vânător de stații auto în mozaic: „Dacă aveți o stație frumoasă în sat, aștept invitații la hram”

Atmosfera din cadru
Locul filmării joacă întotdeauna un rol foarte important. Atmosfera oferă fotografiei o atingere grafică. De exemplu, puteți purta o rochie de seară, iar locul pe care îl alegeți poate fi o într-o clădire abandonată – aceasta va sublinia frumusețea hainei dumneavoastră. Dacă decideți să faceți o fotografie în studiou, într-o rochie în stil vintage, adăugați lucruri pe fundal care ar contura timpuri din antichitate și un pic de fum v-ar ajuta să obțineți imagini stilizate antice. Adăugați fotografiei dinamism. Acest lucru îl puteți face cu ajutorul eșarfelor, a rochiilor etc.: ați putea să le fluturați, să vorbiți și să experimentați. În fotografia de modă trebuie să vă maximizați potențialul creativ. La domiciliu, puteți utiliza un duș sau o cadă plină cu apă pentru a face o sedinta foto seducătoare în rochii mulate, dar amintiți-vă că, în acest caz, make-up-ul ar trebui să fie rezistent la apă.

Lumina: învățați să prindeți unghiul corect
Dacă pielea dvs. nu este perfectă sau aveți mici defecte, atunci lumina puternică le va face și mai vizibile. Cea mai bună soluție este de a crea o lumină moale, silențioasă, pentru a crea un portret clar și ușor de descifrat. Încercați să găsiți lucruri interesante în viața de zi cu zi, să vedeți cum lumina cade pe interlocutorii dvs. și unde se află sursa ei. În plus, lumina poate fi utilizată pentru a adăuga imagini de artă. De exemplu, acasă puteți utiliza jaluzelele: razele care trec prin ele, pot crea o umbra frumoasă în dungi. Și dacă decideți să vă fotografiați în stradă, atunci fotografia împotriva soarelui poate deveni, la fel, una interesantă – se obține o imagine în tonuri moi și calde.

Pozarea: cum să arăți relaxată în cadru
Sarcina modelului este să se relaxeze și să fie el însuși. Persoana care pozează trebuie să ia o poziție naturală și confortabilă, pentru a crea sentimentul că fotografia a fost realizată accidental. Modelul care pozează nu trebuie să arate că îi este frig sau își reține respirația atunci când fotograful face click pe aparatul foto. De asemenea, nu vă schimbați complet poziția la fiecare câteva secunde, ați putea schimba doar un element, fie că este înclinarea capului, fie rotirea coapsei etc. Degetele mâinilor ar trebui să fie relaxate, în nici un caz nu trebuie să le strângeți într-un pumn și, de asemenea, să îndreptați palmele spre aparatul foto.

De ce ar trebui să aibă grijă fotograful? 
Dacă ai rolul de fotograf, atunci sarcina principală este să transferi energia modelului pe fotografie. Puteți discuta înainte de filmare și să stabiliți starea de spirit pe care doriți să o capturați în fotografie: tristețe, râsete, furie, resentimente, mister sau altceva. Fotograful trebuie să învețe să vadă perspectivele fiecărei persoane și să-i spună cum să remedieze situația, de exemplu, dacă mâinile stau nefiresc sau capul este întors în direcția greșită. De asemenea, dacă sesiunea foto are loc în natură, ar trebui să acordați atenție obiectelor străine astfel încât acestea să se potrivească în spațiu și să nu “crească” din cap sau din corp.

Vezi și: Un pilot a înnebunit peste 60 de mii de oameni cu poze periculoase, care s-au dovedit a fi o simplă lucrare în Photoshop

Acum, fotografii mizează pe naturalețe și refuză procesarea intensivă a fotografiei. Deci, pentru a obține poză calitativă, nu aveți nevoie de cunoștințe speciale – este nevoie doar de imaginație, pentru a crea o fotografie care ar reprezenta interes pentru un număr cât mai mare de oameni.