Coco Chanel spunea: „Moda e trecătoare, doar stilul rămâne neschimbat”. Și câtă dreptate avea! Să ai haine la modă, ultimele apariții în materie de pantofi și poșete nu este chiar atât de greu, dar să știi cum și când să le porți, să știi să te faci remarcată fără a te dezgoli, să ieși din mulțime într-o societate obișnuită cu „uniforme”… aici, avem o altă poveste. De-a lungul timpului, diverse persoane, mai mult sau mai puțin avizate, au emis reguli de stil. Unele nu mai sunt valabile, altele sunt fără moarte, însă cert este faptul că orice femeie ar trebui să cunoască câteva reguli după care să se ghideze.

Lenjeria intimă, doar pentru tine
O primă regulă, și una foarte importantă, este să nu lași să se vadă dunga chilotului prin pantaloni sau prin fustă. Nu spun acum că toate femeile ar trebui să poarte tanga, nicidecum, dar o lenjerie intimă fină, fără cusături, este ideală. Nu cred că mai are niciun rost să menționez de chilotul care se vede din cauza unui pantalon cu talie foarte joasă. Dacă porți astfel de haine, ai mare grijă să-ți alegi lenjerie cu talie la fel de joasă. Nimic nu este mai inestetic, decât să-ți iasă chilotul de o palmă din pantalon sau fustă.

Nu te încărca
Foarte multe femei, din dorința de a arăta bine, uită să se mai oprească atunci când își aleg accesoriile pentru o ținută. Cercei candelabru, un colier masiv, multe brățări pe mâini, ceas și câteva inele… toate asortate, bineînțeles. Un om înțelept a spus: „less is more” sau „mai puțin înseamnă mai mult”. Nu este cazul, indiferent de momentul zilei și locul în care te duci, să te încarci cu accesorii. Mergi pe 2-3 piese care să-ți copleteze ținuta și nu vei da greș.

Renuță la lucruri ieftine care arată îndoielnic
Hainele ieftine, de o calitate îndoielnică, nu vor arăta niciodată bine, indiferent cât de cool sunt. Nu zic că toată lumea ar trebui să-și cumpere haine foarte scumpe, de la marile case de modă. Însă, este mai bine să investești în câteva piese vestimentare de calitate decât să-ți iei mai multe și mai ieftine. Atunci când îți cumperi haine ai grijă la detalii: materiale, cusături, croială… toate acestea fac diferența.

Accesorii cu stil
De câte ori nu ați auzit că o pereche de pantofi poate schimba o ținută… în bine sau în rău. Și așa este. Indiferent de cât de elegant ne-am îmbrăca, dacă pantofii sunt murdari, vechi, neîngrijiți, știrbești din farmecul ținutei tale. Același lucru este valabil și cu geanta. Așa că, mare atenție la accesorii!

Nu purta alb la o nuntă
O altă regulă de stil, cu vechime, este una de bun simț. Nu purta alb la o nuntă, decât dacă ești mireasă. Este normal să o lași pe ea să iasă în evidență, este ziua ei. Ai alte zeci de culori cu care te poți juca.

sursa: eva.ro 

Distribuie articolul: