Există o mulțime de produse toxice, care ne „vânează” sănătatea în fiecare zi și nici măcar nu ne dăm seama că unele se află chiar în interiorul locuinței noastre! Fă-ți o obișnuință din a citi fiecare dintre etichetele produselor chimice pe care le achiziționezi și renunță la ceea ce îți pune sănătatea în pericol.

Pasta de dinți cu fluor. Fluorul este o substanță chimică ce prezintă mai mult risc decât ne-am imaginat, deși se află în fiecare dintre locuințe. Toate studiile realizate până în prezent demonstrează efectele negative ale fluorului, asupra sănătății umane. Expunerea la fluor încă din fragedă copilărie se răsfrânge direct asupra IQ-ului uman. Primul lucru pe care trebuie să îl faci în fiecare dimineață este să-ți faci periajul dentar cu o pastă care nu conține fluor.

foto: oralanswers.com

foto: oralanswers.com

Odorizantul pentru locuință. Odorizantele artificiale nu reprezintă un atu al unei locuințe. Persoanele care îl folosesc, sunt nevoite să inspire aerosolul pulverizat în interior, care ajunge automat în sânge și la creier. Chiar și lumânările artificiale conțin niște produse chimice denumite ftalați, care afectează funcțiile aparatului reproductiv. Alege o lumânare pe bază de uleiuri esențiale și parfumează-ți locuința cu ea. Poți utiliza și un amestec din bicarbonat de sodiu și oțet alb, care poate absoarbe toate mirosurile străine din locuință.

foto: photomoskoo.com

foto: photomoskoo.com

Containerele din plastic. Deja sunteți la curent de pericolul PET-urilor din care sunt confecționate. Adevărul este că în compoziția plasticului se regăsesc diverse produse chimice, care afectează în timp sănătatea organismului. Vorbim despre ftalați și de Bisfenol A, care se elimină automat în alimentele pe care le conțin și perturbează sistemul endocrin al organismului. Utilizați sticla, lemnul și ceramica pentru păstrarea și depozitarea alimentelor și a băuturilor!

foto: adriennesmillie.com.au

foto: adriennesmillie.com.au

Chimia casnică/ produsele de curățare. Ai verificat vreodată eticheta acestor produse? Lista de ingrediente este cu adevărat înfrioșătoare. Încearcă să înlocuiești chimia casnică cu lămâia, bicarbonatul de sodiu, apa caldă, sarea și oțetul. La curățarea acestor pete, se descurcă foarte bine anume aceste produse.

foto: womensvoices.org

foto: womensvoices.org

Antiperspirantele. Există o serie de antiperspirante care conțin compuși nocivi de tipul parabenilor sau aluminiului, care este absorbit imediat de glandele sudoripare. Pe lângă faptul că te predispune la riscul de a dezvolta cancer mamar, antipeperspirantele pe bază de aluminiu mai au și efecte adverse și pot provoca apariția mirosurilor neplăcute. Există o mulțime de alternative pentru astfel de produse nocive, iar unul dintre exemple este și piatra de alaun.

foto: testtube.com

foto: testtube.com

Sursa

Distribuie articolul: