Un machiaj profesional nu necesită neapărat un arsenal de pensule sau calificarea unui make-up artist de top. Puteţi şi voi să vă faceţi un machiaj perfect cu ajutorul a 5 pensule esenţiale: pentru fond de ten, pudră, creion dermatograf, fard de ochi şi ruj. 

 

Spre deosebire de vârful degetelor, pensulele de machiaj sunt special concepute pentru a se adapta perfect unghiurilor de pe faţa noastră, iar produsele de machiaj pot fi aplicate cu uşurinţă şi fără a intra în contact cu uleiul natural aflat pe degete, care poate să le schimbe consistenţa şi culoarea. Vă prezentăm care sunt cele 5 pensule esenţiale care vă pot transforma machiajul de zi cu zi în unul profesional.

Pensula de fond de ten   Folosiţi laturile plate ale acestei pensule pentru a vă aplica fondul de ten lichid, şi trasaţi linii orizontale pe care să le estompaţi ulterior foarte bine. Atenţie la zona buzelor, nasului, maxilarului şi bărbiei, unde nu trebuie să existe urme de produs.

dei-dei-makeup.blogspot.com

Pensula de pudră  Perii fini ai acestei pensule controlează foarte bine cantitatea de pudră pe care o aplicăm pe faţă. Pentru a evita situaţiile în care tenul poate să arate foarte încărcat, eliminaţi excesul de pudră scuturând puţin pensula, după ce aţi încărcat-o cu produs. Aplicarea se face prin mişcări circulare pe toată faţă. Puteţi folosi aceeaşi pensulă şi pentru fardul de obraz.

www.seebio.ro

Pensula pentru conturul ochilor    Datorită părului scurt al acestei pensule, aplicarea tuşului sau a creionul dermatograf va deveni floare le ureche. Începeţi aplicarea produsului de la exterior spre interior. Această pensulă este ideală şi pentru aplicarea fardului de sprăncene.

shop.eva.ro

Pensula de fard  Forma uşor rotunjită a acestei pensule fac uşoară aplicarea fardului de ochi, şi ne oferă o acoperire uniformă pe toată pleoapa. Când vă achiziţionaţi această pensulă urmăriţi ca lungimea ei să fie la fel de mare ca pleoapa mobilă, astfel fardul va putea fi aplicat printr-o singură mişcare. Începeţi apliacarea acestuia de la colţul interior spre exterior.

http://www.seebio.ro/

Pensula de ruj  Aplicarea rujului cu precizie poate fi făcută doar cu ajutorul unei pensule. Ea este special concepută pentru texturile cremoase şi oferă o acoperire perfectă în toate cutele fine ale buzelor. Această pensulă poate fi folosită şi pentru aplicarea anticearcănului cremos sau a unui corector în cazul micilor imperfecţiuni ale tenului(coşuri sau puncte negre).

www.cosmetice-farduri.ro

 

Distribuie articolul: