Există o serie de obiceiuri de înfrumusețare, care, practicate în fiecare zi, ne îmbătrânesc tenul. Acestea, fie sunt legate de exfoliere, fie de demachiarea deficitară, care nu lasă tenul să respire corespunzător, informează obiectiv.info. Mai multe detalii la acest subiect, aflați mai jos.

Ignorarea demachierii înainte de culcare
Să mergi la culcare fară ca să te demachiezi este o adevarată crimă pentru ten. Imaginează-ți doar cum machiajul pe care l-ai purtat întreaga zi, la care se adaugă murdăria și uleiurile naturale ale corpului, îți sufocă toți porii. În urmă acestei practici, porii rămân înfundați, iar tenul poate suferi probleme severe.

Utilizarea cosmeticelor expirate
Citește întotdeauna termenele de valabilitate de pe recipiente și, foarte important, respectă-le! Niciodată nu folosi un produs de machiaj mai mult de 12 luni de la data în care l-ai deschis.

Reaplicarea machiajului
Reaplicarea fondului de ten sau a blush-ului peste machiajul de dimineață îți va bloca porii și, drept rezultat, te vei confrunta cu iritații, coșuri sau, mai grav, acnee. Se recomandă achiziționarea unor șervețele cosmetice mate, care să lase tenul curat.

Exfolierea exagerată
Deși exfolierea ușoară reprezintă o practică zilnică benefică pentru un ten sănătos și luminos, nu exagera. Altfel, vei stimula o producție ridicată de sebuum și, implicit, acnee.

Utilizarea pensulelor cosmetice murdare
Pensulele pentru machiat necesită atenția și curățenia cuvenită, regula aplicându-se și la bureții pentru fondul de ten. Pensulele acumulează particule cosmetice și de praf, dar și celule moarte, devenind mediul perfect pentru bacterii. Se recomandă a se curăța cel puțin săptămanal, fie cu soluții speciale, fie cu șampon.

Foto: stiri.covasnamedia.ro, www.lipstiq.com, www.farabarbati.ro, idiva.com, crinapopa.wordpress.com

Distribuie articolul: