Dacă v-a surâs vreodată ideea de a savura cultura bavareză autentică, e timpul să vă cumpărați un bilet spre München! Acest oraș, care e și capitala Bavariei, ascunde în sine adevărate perle în materie de peisaje, arhitectură și evenimente. Am aflat aceste lucruri de la Cristina Bolohan - studentă basarabeană la Ludwig-Maximilians-Universität și stabilită la München deja de peste doi ani.

Cristina Bolohan, despre cum e să fii student la cea mai bună universitate de excelență din Germania

München este un oraș rupt din poveste, cu o arhitectură gotică, renascentistă, cât și barocă și neo-clasică mai veche de nouă secole.

Neues Rathaus, Rathausturm, Marienplatz, Dom 05.06.2003

Orașul se află în vecinătatea Munților Alpi, este capitala Bavariei și centrul Germaniei antice, unde veți întîlni o combinație unică de fler și  farmec tradițional. Regiunea Garmisch-Partenkirchen este o atracție turistică și vestită prin peisajele care îți taie respirația. Masivul Zugspitze este vârful cel mai înalt din Germania și a munților Wetterstein a Alpilor Răsăriteni. Cei pasionați de alpinism, schi sau excursii pe jos, pot petrece o vacanță minunată în această zonă pitorească.

muenchen

Aici se găzduiește în fiecare an celebrul festival Oktoberfest, care contrar așteptărilor, începe în luna septembrie și se încheie în prima săptămână a lunii viitoare. München este locul unui important centru cultural al țării ce are stagiuni speciale de concerte, teatru și operă. Marienplatz este piața centrală din Munchen și unul dintre cele mai importante obiective turistice ale orașului.

1490419039_e0bc9dc980_o2

Tot în acest oraș se află și sediul central al ADAC – cel mai mare club automobilistic din întreaga țară. Că tot am adus aminte de mașini, orașul München este locul de origine al celebrului producător de automobile BMW. Datorită faimei pe care a căpătat-o și importanței pe care o asemenea companie o are asupra orașului Munchen, BMW a decis deschiderea unui muzeu dedicat istoriei producătorului de mașini. Tot în apropiere de muzeul BMW există și BMW Welt sau Lumea BMW, o altă clădire dedicată automobilelor. Muzeul BMW este un obiectiv ce merită vizitat nu numai de iubitorii lumii automobilelor ci de toți turiștii care ajung la Munchen.

adac-zentrale1

Printre topul obiectivelor turistice din Munchen se numără și Frauenkirche, Englischer Garten, Viktualienmarkt, Hofbräuhaus, Palatul Nymphenburg, Peterskirche, Allianz Arena, Palatul Residenz, Odeonsplatz, Noua Primărie, Vechea Primărie, Porțile Orașului și Deutsches Museum”, ne mărturisește Cristina.

{0c97e8e1-e812-0be4-d142-c7e2b5864721}

schloss_nymphenburg

Foto: Arhiva Personală, welcomemuc.comevents.tum.debeerpreneur.wordpress.comarchitecture.mapolismagazin.combavaria.byfsgll.de

Distribuie articolul: