Începând cu acest an, poți alege cui donezi 2% din impozitul tău pe venit. Tu ai puterea deciziei, unde vrei să ajungă banul tău și ce ai vrea să schimbi. AO CCF Moldova (Copil, Comunitate, Familie) adresează îndemnul să îi susțineți în munca lor, transformând viețile copiilor din țara noastră.

Acum tu ai direct posibilitatea să sprijini pe cei mai vulnerabili copii din Moldova: cei fără părinți, captivi în orfelinate, „orfanii sociali”, care sunt instituționalizați din cauza sărăciei sau a bolilor cronice, ale lor ori ale familiilor din care provin și cei aflați în prag de separare de familie.

Donează 2% din impozitul tău de venit pentru a-i ajuta!

Modalitatea de direcționare e foarte simplă:

● Depune declarația persoanelor fizice cu privire la impozitul pe venit (Forma CET 15) la Inspectoratul fiscal teritorial în perioada 1 ianuarie- 30 aprilie.
● Asigură-te că nu ai datorii pentru perioadele anterioare.
● Indică în declarație codul fiscal al CCF Moldova – 1011620001828 pentru care direcționezi cele 2%.

Atenție! Poți dona într-un an unui singur beneficiar.

Autoritățile responsabile vor transfera banii pe contul organizației CCF Moldova, iar membrii ONG-ului te vor informa unde ajunge donația ta, aici www.ccfmoldova.org precum și în rapoartele anuale.

De ce să donezi pentru CCF Moldova?

1. Pentru că ajuți organizația să redea copilăria micuților lipsiți de ea. Le oferă dreptul la identitate, familie, dragoste, educație, protecție, etc
2. Toate programele CCF Moldova se desfășoară în colaborare cu autoritățile guvernamentale centrale și locale, astfel oferind durabilitate inovațiilor aduse. ONG-ul dezvoltă servicii pornind de la nevoile copiilor, iar din prima zi a funcționării lor sunt preluate de stat.
3. Acum ai libertatea de a alege destinația unei sume care, în alte condiții, ar ajunge oricum la stat. Pe scurt, această contribuție nu te costă absolut nimic.
4. Cu CCF Moldova te implici într-o cauză socială printr-o procedură simplă, transparentă.
5. Susții reforma sistemului de protecție a copilului din țară. Cu CCF ai cel mai ușor și direct mod de a susține cei mai vulnerabili copiii și familii.

CCF Moldova este un ONG local înregistrat la MJ în data de 8 aprilie 2004, cu statut de Utilitate Publică. În Republica Moldova reprezintă fundația Hope and Homes for Children din Marea Britanie. De peste 13 ani lucrăm cu și pentru copii, cei mai vulnerabili copii. La baza programelor noastre una din cele mai importante activități este consultarea copiilor, datorită cărora putem veni cu răspunsuri exacte care satisfac nevoile fundamentale și de dezvoltare.

Programele organizației urmăresc înlocuirea sistemului instituțional de protecție a copilului, cu un sistem bazat pe conceptul familial. CCF Moldova crede că atașamentul, atenția individuală, iubirea și stimularea sunt esențiale pentru fiecare copil; urmărește crearea unui sistem de servicii durabil, iar întreg procesul este monitorizat de specialiștii în domeniu.

De ce închidem internatele? 

Aceasta este una din întrebările cele mai des adresate. Drept răspuns CCF Moldova povestește istoria de la care a început Hope and Homes for Children, munca de dezinstituționalizare, care se extinde la moment global.

Povestea HHC pornește de la cuplul, ulterior fondatorii HHC,  Mark și Caroline Cook. În 1994, în toiul războiului din Balcani, Mark ofițer în armata britanică aflat în misiune în Bosnia, a cunoscut un grup de copii dintr-un orfelinat din Sarajevo, care trăiau în teroarea bombardamentelor.

Întors în Marea Britanie, Mark i-a povestit soției sale, Caroline despre suferința întâlnită în acest dezastru. Ulterior au mers să-i viziteze și să discute cu acei copii, atunci le-au promis că le vor reconstrui orfelinatul devastat în urma războiului. Pentru a duce la capăt această promisiune, au deschis în Anglia o fundație,  prin care urmăreau asigurarea cu o casă orfanii afectații de război și cataclisme, precum și să le ofere speranțe. Astfel apare Hope and Homes for Children – speranță și casă pentru copii.

De aici planul lui Mark și a Caroline urmărea să creeze o rețea globală de orfelinate bine administrate. Însă ascultând copii pe care doreau să-i ajute, în curând au realizat că de fapt calea lor este greșită. Fiecare copil întâlnit, indiferent de culoare, rasă și etnie, indiferent de locul de trai, în stradă sau orfelinat, îi ruga: „Please, please find me a family”.

De peste 20 de ani HHC activează pentru a readuce copii în medii familiale, iar misiunea organizației este de a fi un catalizator global pentru eradicarea îngrijirii instituționale a copiilor. 

În Moldova, în acești 13 ani de activitate, CCF Moldova cu sprijinul HHC UK și a parteneriatelor de succes noi și noi dezvoltate, a reușit să lucreze cu peste 3500 copii, reîntorcându-i acasă din orfelinate sau prevenind intrarea lor în aceste instituții, oferind sprijin familial calificat și individualizat. În acești ani CCF Moldova a reușit să închidă pentru totdeauna 6 internate, care de-a lungul anilor au curmat sute de copilării, umbrindu-le fericirea, privându-i de dragoste.

Munca CCF Moldova continuă și tu poți fi parte a următoarelor realizări. Împreună cu CCF, putem trăi bucuria zâmbetelor copilărești.

Donează 2% din impozitul tău pe venit către CCF Moldova – 1011620001828 cod fiscal.