Festivalul Internațional de Film Documentar CRONOGRAF a ajuns la cea de-a XIV ediție. Paisprezece anotimpuri în care o mână de oameni entuziaști transformă Chișinăul într-o oază în care realitatea devine artă demnă de marele ecran.

Acest eveniment a apărut la iniţiativa unui grup de tineri cineaşti moldoveni, organizaţi în cadrul OWH Studio, care şi-au propus să animeze viaţa culturală din Republica Moldova şi să aducă mai aproape de publicul autohton documentare de ultimă oră din întreaga lume.

CRONOGRAF este unul dintre cele mai importante festivaluri de film din Europa de Est și spațiul ex-sovietic. De-a lungul anilor el a devenit un nume de referință pentru realizatorii de film documentar. Prin CRONOGRAF, Moldova devine un spațiu vizibil pe harta culturală mondială.

CRONOGRAF este un festival cu atitudine, care promovează filme de atitudine. El a supraviețuit tuturor regimurilor politice și a înfruntat perpetua tranziție în care s-a blocat R.Moldova. De la începuturile sale, CRONOGRAF a fost și rămâne un festival independent, moral și material.

CRONOGRAF este un festival pentru toată familia. Filmele sunt selectate pentru a acoperi interesele publicului de la 7 la 107 ani.

CRONOGRAF este un spațiu de conectare și socializare între cineaștii din toată lumea și cei din Moldova și o oportunitate pentru cineaștii moldoveni de a intra în circuitul cinematografic internațional.

CRONOGRAF este un loc în care publicul local poate discuta despre viață și film cu regizori și producători de pe tot globul.

O țară democrată are nevoie de un festival de film documentar, iar din acest an putem organiza FIFD CRONOGRAF cu toți împreună, redirecționând 2% din impozitul pe venit organizației non-guvernemantale OWH Studio.

Pentru a afla mai multe despre Festivalul Internațional de Film Documentar CRONOGRAF, accesați site-ul CRONOGRAF și pagina oficială a festivalului pe Facebook

Distribuie articolul: