Fiecare om a auzit la un moment dat de cele şapte minuni ale lumii antice. Urmând acelaşi tipar, în anul 1999 a fost stabilită o listă cu alte şapte noi construcţii care se disting prin frumuseţea sau mărimea lor impresionantă. Printre cele şapte minuni ale lumii moderne se numără şi Marele Zid Chinezesc.

 Precum un dragon gigantic, Marele Zid Chinezesc porneşte din estul Chinei, de la trecătoarea Shanhaiguan şi se continuă până în partea de vest a ţării, în zona de lacuri denumită Lop Nur. Cotată ca fiind cea mai lungă construcţie din lume (6400 km), acest edificiu impozant este de o frumuseţe răvăşitoare. Prin intermediul unei drone profesionale pe care este montată o cameră video putem admira această construcţie uimitoare în toată splendoarea sa.
marele zid chineesc

Imaginile au fost filmate atât noaptea, cât şi ziua şi au inclus chiar zonele limitrofe ale acestei construcţii magnifice. Uneori avem impresia că privirea noastră este purtată de această dronă, iar noi zburăm împreună cu ea, în faţa noastră dezvăluindu-se o mulţime de peisaje de o rară frumuseţe.

Vezi și: Cele mai spectaculoase imagini surprinse de drone în 2016

Construit ca o adevărată fortăreaţă, Marele Zid Chinezesc şerpuieşte pe crestele munţilor şi ale dealurilor, dar şi prin văile adânci, având din loc în loc forturi cu aspect paralelipipedic şi turnuri înalte de apărare. Acestea au fiecare o înălţime de 12 metri şi o lăţime de 6,5 metri. Impresionanta construcţie este pavată cu piatră, fiind folosită atât ca drum strategic, cât şi în scop comercial.