Unele femei sunt sigure că au rămas însărcinate chiar din momentul concepției. Altele, abia după ce fac cinci teste de sarcină al căror rezultat este pozitiv și după ce merg la ginecolog sunt sigure.
Amețelile, grețurile matinale, durerile sânilor și întârzierea ciclului menstrual sunt cele mai comune simptome ale apariției unei sarcini. Unele femei gravide pot avea toate aceste simptome, nici unul dintre ele sau două-trei combinate. Însă și femeile care nu poartă un făt în pântece pot avea aceste simptome. Două sarcini diferite la aceeași femeie pot însemna manifestări diferite. Cu siguranță, dacă prezinți unul sau mai multe simptome de acest gen, vei fi foarte confuză și stresată mai ales dacă plănuiesti de mult venirea pe lume a unui bebe.

1. Cel mai evident semn al unei sarcini este întârzierea menstruației, cu atât mai mult în cazul unei femei cu ciclu regulat. Însă există cazuri în care multe femei au rămas însărcinate și nu au știut câteva săptămâni, deoarece au continuat să aibă menstre.

2. Un simptom foarte obișnuit la începutul unei sarcini, este oboseala exagerată. În primele opt sau zece săptămâni te vei simți epuizată. Întregul tău corp trebuie să se obișnuiască cu noul proces al creșterii unui copil în interiorul lui. Foarte multe femei resimt această oboseală abia din a 12-a săptămână de sarcină.

3. Nu uita de grețuri și vărsături. După doar o săptămână de la concepție s-ar putea să experimentezi grețurile matinale. Daca și în timpul zilei vei simți că amețești, atunci mai mult ca sigur ești gravidă.

4. Cea mai sigură metoda este ecografia fetală.

5. Cea mai la îndemână metoda pentru a afla dacă ești sau nu însărcinată este testul de sarcină pe care orice femeie îl poate folosi. Se găsește în farmacii și chiar în anumite magazine pentru femei.

Testul de sarcină se poate face oriunde și în numai două minute poți afla dacă ești sau nu gravidă. Există și alte teste, dar unele depistează ecograful nu greșește niciodată. Însă unele femei au trăit experiența ca în a șasea săptămână de sarcină ecograful să nu spună clar dacă sunt sau nu gravide.

Sursa: www.copilul.ro

Foto:

Distribuie articolul: