Regulile după care ne alegem măștile de față sunt cât se poate de simple: rezultate vizibile și rapide. Tratamentele pentru tenul acneic trebuie să usuce și să grăbească vindecarea leziunilor, să aibă un efect cheratolitic și să uniformizeze tenul. Iată care sunt cele mai bune tratamente pentru ten acneic, extrem de accesibile și eficiente:

1. MASCA CU MIERE ȘI ASPIRINA, PENTRU TEN ACNEIC
Aspirina este benefică pentru tratarea tenului acneic. Acidul salicilic din aspirina vindecă atât acneea, cât și cicatricile lasate în urma de coșuri. Pentru prepararea acestei măști, ai nevoie de 3 sau 4 aspirine, 3 linguri de apă și 2 linguri de miere.

După ce pisezi aspirină, adaugă puțină apă pentru a se dizolvă, apoi adaugă mierea încălzită în prealabil. Aplică masca obținută pe față și las-o să acționeze timp de 10 minute, după care îndepărteaz-o cu apă caldă.

2. MASCA CU ALBUȘ DE OU, PENTRU TEN ACNEIC
Această mască este perfectă pentru persoanele cu ten acneic și sensibil, conținând vitaminele A și E, vitale pentru tenul predispus la acnee.

Tot ce trebuie să faci pentru a prepara această mască este să amesteci foarte bine albușul de la un ou până obții o pastă densă, pe care trebuie să o amesteci apoi cu o linguriță de zeamă de lămâie. Aplică compoziția obținută pe pielea curată și exfoliată în prealabil, apoi las-o să acționeze timp de 30 de minute. Vei începe să simți că masca se strânge, moment în care trebuie să îți clătești tenul cu apă caldă. Prin acest proces de strângere, porii ți se vor micșora și vei scăpa de impurități.

3. MASCA CU GLICERINĂ, PENTRU TEN ACNEIC
Se amestecă o lingură de glicerină cu o lingură de miere și zeamă de la o jumătate de lămâie. Se aplică masca pe tenul bine curățat și se lasă să acționeze timp de 30 de minute, după care se îndepărtează prin clatire cu apă călduță din abundentă. Această mască se aplică de trei ori pe săptămână.

4. MASCA CU SARE, PENTRU TEN ACNEIC
Pentru a prepara această mască, ai nevoie de puțină sare de mare sau de sare obișnuită amestecată cu apă. Pune sarea în apă și las-o acolo timp de 20 de minute. Aplică apoi compoziția pe zonele cu acnee și las-o să acționeze timp de 15 – 20 de minute. Sarea curată pielea în profunzime și usucă acneea, ceea ce o transformă în tratamentul perfect pentru cicatricile lăsate în urma de coșuri.

5. MASCA CU CAOLIN, PENTRU TEN ACNEIC
Caolinul acționează antiinflamator și calmant, fiind adesea folosit în tratamentul tenului acneic și sensibil.

Se amestecă două linguri de caolin cu zeamă de la o jumătate de lămâie, peste care se adaugă miere și se amestecă bine până se va obține o pastă. Se aplică masca pe tenul curat și se lasă să acționeze 30 de minute. Masca se îndepărtează apoi cu apă călduță, fără a folosi nicio cremă sau loțiune cel puțin o oră de la îndepărtarea măștii. Pentru rezultate vizibile, masca se va aplica de trei ori pe săptămână.

Sursa: www.elle.ro

Foto:  aaparut.ro

 

Distribuie articolul: