Tijana, reprezentanta din acest an, a Macedoniei, la Eurovision Song Contest, este femeia care a crescut de dragul scenei, fiind, în același timp, violoncelistă, cântăreață și actriță. Mergând la Copenhaga cu motto-ul ”Cerul este limita, nimic nu este imposibil”, Tijana va cânta piesa ”To the Shy” (Spre Cer) în a doua semifinală a concursului muzical.

Cu un tată – profesor de muzică și o mamă – soprană, Tijana Tapcevic a luat violoncelul în mâini încă de la vârsta de șapte ani.

Există 5 lucruri, pe care Tijana iubește să le spună, despre sine:

Pasiunea pentru actorie

A visat de ani buni să capete un rol într-un film, iar anul trecut, visul său a prins viață. A plăcut atât de mult, încât, după terminarea filmărilor, a fost solicitată pentru alte două roluri. ”Când sunt pe scenă, mă simt ca acasă. Ea mă face fericită”, mărturisește cântăreața.

Și-a întâlnit iubirea la un meci de basketball

Deși n-a iubit niciodată sportul, Tijana și-a întâlnit viitorul soț, pe terenul de basket. Atunci, a pus ochii pe Milan – un sportiv cu care s-a căsătorit chiar peste o lună.

Cum și-a cheltuit primii bani

Cântând la violoncel de la o vârstă destul de fragedă, Tijana a lucrat în Orchestra Filarmonică din Macedonia și a cheltuit banii din primul său salariu pentru … o pereche de cizme!

          

Își dorea o Tamara!

Copil fiind, Tijana le cerea mereu părinților săi, ”o Tamara”. Zis și făcut – părinții i-au adus-o pe lume pe Tamara, sora sa mai mică, pentru care manifestă o dragoste de neînlocuit. Tamara, de altfel, urmează tot cariera muzicală a generațiilor din familia sa.

Oscarul merge la…

Așa cum fiecare actor a visat măcar o dată în viață, la un Premiu Oscar, cu interpreții, se întâmplă la fel – aceștia visează să pășească pe scenele celor mai de amploare concursuri. Tijana nu trebuia să viseze a deveni muziciană. Ea s-a născut așa. Tijana dă mereu tot ce are mai bun, în ceea ce face.

Piesa pe care o va cânta la data de o mai, se numește ”To the Sky” – producție realizată de Darko Dimitrov, Lazar Cvetkoski și Elena Risteska Ivanovska.

 

Amintim că Orange Moldova și Moldova Agroindbank vă prezintă etapa internațională “Eurovision Song Contest 2014”.

Vă invităm să accesați modulul Eurovision 2014 pentru a asculta și vota piesele interpreților favoriți.

Distribuie articolul: