Femeile au mașini mai noi, preferă roșul când vine vorba de culoarea mașinii și nu fac compromisuri la întreținerea acesteia. Totul despre relația dintre femei si mașini, dar și profilul femeii de la volanul mașinilor din Romania într-un studiu realizat de Daedalus Millward Brown și VeziCatFace.ro.

1. Femeile nu fac compromisuri la întreținerea mașinii
Deși venitul șoferițelor este cu circa 300 de lei mai mic decât al bărbaților șoferi, atunci când se ocupă de întreținerea mașinii acestea nu fac compromisuri: aleg în majoritatea cazurilor să lucreze cu service-urile autorizate. Acest lucru este valabil atât în cazul reviziilor (79% femei vs. 67% bărbați) cât și al reparațiilor (62% femei vs. 51% bărbați).

“€œDiferenta dintre preferințele femeilor și ale bărbaților vis-a-vis de service-uri poate fi explicată și prin faptul că 7% dintre bărbații aleg să se ocupe singuri de reparațiile și întreținerea mașinii detinute” a spus Alexandru Govoreanu, Director de Dezvoltare al VeziCatFace.ro

2. Mașinile femeilor sunt mai noi decât cele ale bărbaților
Mașinile conduse de femei au o vechime medie de 10 ani, cu 6 luni mai puțin decât cele conduse de bărbați (10 ani și 6 luni). Vechimea relativ mare a mașinilor deținute este explicată și de preferința românilor pentru mașinile second hand (60% – atât pentru bărbați cât și pentru femei)

3. Femeile preferă mașinile pe benzină
Când vine vorba despre tipul de combustibil preferat, femeile aleg într-o măsură mai mare decât bărbații motoarele pe benzină (73% femeile vs. 62% bărbații).
“Preferinta femeilor pentru mașinile cu motoare pe benzină este justificată și prin obiceiurile de condus ale acestora. Femeile conduc în medie mai puțin decât bărbații, iar majoritatea kilometrilor sunt parcurși în oraș. Astfel, alegerea unei mașini pe benzină și eventual dintr-o clasă mai mică pare opțiunea logica” a spus Alexandru Govoreanu, Director de Dezvoltare al VeziCatFace.ro.

4. Două din zece femei conduc peste 15.000 km în fiecare an
Anual, femeile conduc în medie 13,000 km, cu 2.300 de km mai puțin decât bărbații. În același timp însă, două din zece femei din România parcurg anual mai mulți kilometri decât rulajul mediu al bărbaților. Din punctul de vedere al raportului urban/extraurban, femeile conduc mai mult în oraș decât bărbații: acest raport e 65%/35% în cazul femeilor față de 56%/44% în cazul bărbaților.

Vezi Articolul integral AICI.

 

Distribuie articolul: