Să fii regină presupune o mulțime de obligații, dar și nenumărate beneficii de care muritorii de rând nu au parte, iar Elisabeta a II-a nu face excepție de la regulă. Iată care sunt cele 5 lucruri pe care doar Regina Angliei le poate face, lucruri pentru care orice om obișnuit ar fi arestat!

Regina Elisabeta a II-a va împlini luna aceasta, pe 21 aprilie, 92 de ani și guvernează de 65 de ani. În tot timpul acesta, bunica Prinților William și Harry a beneficiat de o mulțime de privilegii, care au venit „la pachet” cu titlul de regină. V-ați gândit vreodată cum ar fi să circulați fără permis de conducere, fără pașaport sau să nu fiți arestați niciodată? E greu de imaginat, dar Elisabeta a II-a își permite asta! Iată 5 lucruri pe care doar Regina Angliei le poate face!

Regina are două zile de naștere

Teoretic, oricare dintre noi poate alege să aibă două zile de naștere – cei născuți în anii bisecți, chisar nu au încotro! –, însă Elisabeta a II-a beneficiază de acest privilegiu în mod oficial. Deși ziua majestății sale este în aprilie, Regina mai are o zi oficială de naștere, care de obicei este sărbătorită în a doua sâmbătă a lunii iunie. Această tradiție a fost începută de Regele George al II-lea în 1748, pentru că acesta considera că în noiembrie era prea frig pentru a-și sărbători ziua de naștere.

Regina nu poate fi arestată

De asemenea, Regina Elisabeta a II-a nu poate fi arestată și condamnată în cazul în care comite o crimă, iar asta deoarece este șeful statului, iar monarhul primește acest privilegiu în mod legal.

Regina nu are nevoie de pașaport

Asta deoarece pe prima pagină a pașaportului britanic scrie: „Secretarul de Stat al Majestății Sale Britanice cere, în numele Majestății Sale, tuturor celor desemnați de a permite purtătorului acestui pașaport să treacă liber, fără a fi reținut sau împiedicat, și să-i ofere purtătorului atât asistență, cât și protecție, dacă este necesar”. Acestea fiind zise, Regina nu are nevoie de pașaport, deoarece ea este cea care l-a emis.

Regina nu are nevoie de permis de conducere

La fel ca și în cazul pașaportului, Regina nu are nevoie nici de permis de conducere și nici nu a dat vreodată vreun test auto, chiar dacă a condus dintotdeauna și o mai face și acum. Pentru că ea este cea care emite permisele de conducere, nu are nevoie de unul propriu.

Regina deține toți delfinii și toate lebedele

Elisabeta a II-a mai are un privilegiu, ce poate fi considerat mai mult o obligație – acesteia îi aparțin toate lebedele nemarcate aflate în apele teritoriale. De asemenea, conform unei legi din 1324, Regina deține, de asemenea, toți sturionii, balenele și delfinii aflați în largul mării.

Sursa: Viva.ro

Citește și: Regina Elisabeta a II-a a vorbit despre coroana ei: „E foarte grea și incomodă”

Distribuie articolul: