În Tenerife sunt 20 de grade Celsius şi constituie o opţiune perfectă pentru această perioadă a anului. Scapă de zilele friguroase de la noi şi evadează acolo! Vizităm mari capitale europene, mergem în drumeţii montane, cheltuim toţi banii în sesiuni de shopping la Milano sau Paris, ne facem concedii la ski în Austria, dar parcă tot lenevitul la mare, la soare, este de preferat atunci când în România iarna ne pândeşte la cotitură.

Ştiai că în luna noimebrie încă se mai poate face plajă şi chiar baie în anumite zone ale Europei, nefiind nevoie să traversezi mii de continente şi să ajungi în nu ştiu ce insulă pentru asta?

Există un site – Sea Temperature. El îţi spune câte grade are apa mării în peste 7.000 de puncte de pe globul pământesc, aflate în 200 de ţări.

Prin urmare, iată 5 locuri unde ai putea merge să stai la plajă şi să faci baie în luna noiembrie. În toate aceste locuri sunt peste 20 de grade în apă. Temperatura optimă a apei ar fi de 23-24 de grade.

1. Malta

În luna noiembrie, temperatura medie a apei mării este de aproximativ 21 de grade în Malta. În capitala Valetta sunt, spre exemplu cam 21,2 grade Celsius. Asta înseamnă că la începutul lunii pot fi vreo 23 de grade, iar pe final să se coboare uşor sub 20 de grade.

2. Insulele Canare (Spania)

Dacă îţi spun Canare probabil că stai puţin şi te gândeşti unde se află aceste insule, aşa că sunt mai direct: Tenerife! Cu temperaturi peste 20 de grade pe tot parcursul lunii noiembrie, insulele situate în Atlantic, în dreptul Marocului, sunt o opţiune perfectă pentru orice luna a anului.

3. Cipru

Aya Napa este un loc superb din sudul (sud-estul) Ciprului. Temperatura medie a apei mării în luna noiembrie este 22,2 grade. Poți ajunge acolo cu un low-cost până la Larnaca, apoi cu atutobuzul.

4. Sicilia

În prima parte a lunii noiembrie, încă te mai poți aventura să faci o baie în mare. Sunt zile în care temperaturile pot ajunge (în sudul insulei) chiar până la 22-23 de grade.

5. Antalya (Turcia)

În prima parte a lunii, o vacanță în Antalya încă mai poate fi o afacere bună, mai ales ca prețurile în hoteluri sunt de extra-sezon. Apa mării are în medie, în luna noiembrie, 21 de grade.

 

Foto: www.mihaijurca.ro

 

Distribuie articolul: