Îngrășămintele pentru florile de apartament nu reprezintă doar un atu al grădinarilor și al floriștilor, ci sunt la îndemâna oricui. Poți stimula creșterea și dezvoltarea plantelor de cameră, dacă vei utiliza 5 ingrediente naturale și mereu la îndemână!

ZAHĂRUL

Veți observa efectele așteptate dacă, înainte de a uda plantele la rădăcină, veți turna, pe pământ, o linguriță de zahăr tos. Trebuie să practicați această metodă de îngrășare a pământului o dată în săptămână. Glucoza care va fi absorbită de plantă o va ajuta să crească și va constitui o sursă bogată de energie. Tot glucoza va stimula respirația plantei și reabilitarea țesuturilor rupte sau afectate.

PRAFUL DE CURĂȚAT DINȚII

Se întâmplă deseori ca plantele de cameră să aibă frunzelă lăsate și moi. Problema constă în rădăcină. Acestea suferă nespus din cauza curenților de aer din odaie, dar și din cauza udării cu apă rece. Într-un pahar de apă se vor adăuga două lingurițe de praf de curățat dinții, o lingură de sulfat de cupru și două linguri de rumeguj de frasin. Soluția obținută va conține suficienți nutrienți, care vor readuce frunzele la normalitate.

FIERTURA DE CARTOFI

Apa care ne rămâne după ce fierbem cartofii, se pare că poate stimula creșterea plantelor de cameră. Amidonul din cartofi va stimula înmulțirea plantei, adică producerea puilor.

ZAȚUL DE CAFEA

Adăugați zaț de cafea în pământul pe care îl plasați în vazon, atunci când sădiți plantele de apartament. Zațul conține azot – o substanță pe care plantele o adoră. Datorită zațului, pământul din vazon va deveni chiar mai afânat decât de obicei.

COJILE DE BANANĂ

Coaja de banană nu trebuie aruncată, ci uscată și bine mărunțită. Acest rumeguș sau praf va trebui adăugat în pământul în care veți sădi plantele. Se recomandă în special pentru plantele care fac flori. Potasiul care se conține în cojile de banane va stimula înflorirea plantelor de cameră.

Surse foto: crabandfish.blogspot.com, sanatate.bzi.ro, foodfacts.mercola.com, images.wisegeek.com

Distribuie articolul: